Bookmark and Share

maandag 29 september 2008

Sorry Francis

Sorry Francis.

De geschiedenis is zojuist namelijk begonnen. Met de ineenstorting van het neo-liberalisme in een multipolaire wereld.

Ik weet niet welk -isme de wereldgeschiedenis in het vervolg zal gaan domineren. Ik weet niet of het überhaupt zin heeft om onszelf langer te verschuilen achter welk -isme dan ook.

Ik weet wel twee dingen: er zijn voor ons, mensen, genoeg goede dingen om naar te streven, en genoeg kwalijke zaken om onszelf tegen te beschermen.

Dat is voor mijzelf het startpunt van de geschiedenis, vanaf nu (privézaken buiten beschouwing gelaten). En van daaruit kunnen we werken aan een wereld die het predikaat "samenleving" verdient. Zonder oorlog, zonder hebzucht, zonder nare gewoonten als publiek verlies door privaat gegok. Ik denk dat deze mensen het daar wel mee eens zijn.

En nee, ik geloof niet dat ik die Fortis-stunt van Bos een goed idee vind, al valt er op zich wat te zeggen voor het idee voor die 51% overheidsbelang, in plaats van 49%, zoals nu besloten is. Schijnt niet van "Europa" te mogen. Als je met ons geld een bank redt, verdienen we een beslissende stem als belastingbetaler. Maar waar gaat dat eindigen? Lucht is nou eenmaal lucht. En dus géén geld, zo weten we inmiddels. Ik vind dus dat degenen die de troep hebben gemaakt het zelf moeten opruimen/betalen. En hoewel de situatie in Nederland niet helemaal vergelijkbaar is, heeft,voor zover ik kan zien het Amerikaanse Huis Van Afgevaardigden dezelfde mening. Sowieso: vóórdat Fortis gered werd had er één voorwaarde aan verbonden moeten worden: haal Fortis van de beurs af. Niet gebeurd. De redding van Fortis had op de huidige manier vermeden moeten worden.

In reactie op een stelling van SP-Kamerlid Ewout Irrgang had ik het volgende geschreven, overigens niet geplaatst:

Ewout Irrgang:

Wouter Bos had een belang van 51% in Fortis moeten nemen, in plaats van de 49% nu.


Op zich ben ik het eens met je stelling, Ewout. Maar toch vind ik dat je (de
SP) dit reddingsplan keihard had moeten afwijzen. Nu wordt er met óns geld
een beursgenoteerd bedrijf gered, en met gemeenschapsgeld gewoon doorgegokt.
Daar ben ik faliekant op tegen. Fortis had eerst van de beurs moeten worden
teruggetrokken, en daarna 51 % of gewoon géén redding. "Fortis van de beurs
af" zou m.i. dan nu ook de inzet in het Kamerdebat moeten worden, voor wat
betreft de SP.

En verder: waar gaat dit eindigen? Straks komen er meer banken in de
problemen, om het nog maar niet over de pensioenfondsen te hebben. Moeten we
hen óók gaan redden?

Grt John



Hoe dan ook: ik kies er voor om niet de dupe te worden van het grote graaien. Of dat graaien nou door beursgokkers, centrale banken of de overheid gebeurt. Ik kan me ook slecht voorstellen dat ik daarin alleen sta. Als ik daar gelijk in heb, laat het me weten, beste lezers. Nú is de tijd voor het bouwen aan een nieuwe weg. Iedereen die dit blog regelmatig leest, kan zich ongetwijfeld voorstellen in welke richting deze zou kunnen leiden, en in welke richtingen vooral niet.

Ik zou jullie daarom willen vragen de poll in het menu in te vullen, en eventuele ideëen in te sturen. En anders: tot 11 oktober. Om te beginnen.

Oh, en er mag nog gelachen worden. Min of meer...







Updated 30/09/2008 12.21

"Reddingsplan" VS sneuvelt. Net als Wall Street.

228 tegen, 207 vóór. Het "reddingsplan" voor de Amerikaanse economie haalde geen meerderheid in het Huis van Afgevaardigde. Wall Street doet acuut een snoekduik. Of is het een bommetje?

Max Keiser: toiletpapier meer waard dan dollar



Slagveld op Damrak: -8.8%

De perikelen rond Fortis, en de angst dat meer banken om zullen vallen hebben voor een regelrecht slagveld gezorgd op Beursplein 5. De slotkoers was 323.55 punten, een daling van maar liefst 8.8%.

Het aandeel Fortis zakte met 23.55, en is nog slechts 3.96 waard. Ook Wall Street staat dik in de min.

Zie ook Beursgorilla.

zondag 28 september 2008

Staat van beleg in VS?

Volgens Congresman Burgess(R) wel, in ieder geval.



Dit plaatst het bericht over binnenlandse militaire ordetroepen wel in een ander perspectief. Wat betekent dat op termijn voor ons?

Kredietcrisisje in een cocktail met nog wat opgeklopte Europese terreurpaniek? Doen ze in de VS namelijk ook!

Met hulp van een dooie CIA-agent.

BREAKING: Benelux-landen nemen 49% belang in Fortis

De Benelux-overheden nemen een belang van 49% in het noodlijdende Fortis. Topman Lippens moet het veld ruimen, en ABN Amro wordt verkocht. NOS


Het in nood verkerende Fortis zou door "diverse overheden" (Benelux-landen?) gered gaan worden, zo meldt BNR. E.e.a. heeft tot gevolg dat de toekomst voor medewerkers van ABN-Amro zeer onzeker lijkt.

Zie ook : Het Kommunisties Reveil van het IMF

vrijdag 26 september 2008

Daan de Wit- De Volgende Oorlog

Redacteur/verslaggever Daan de Wit heeft een boek geschreven over de manier waarop de VS en Israël de afgelopen jaren aanstuurden op een oorlog tegen Iran. Voor het boek baseerde hij zich op zo'n 1500 bronnen.

Meer informatie:

www.devolgendeoorlog.nl

De kredietcrisis op een rijtje

Door BackAndToTheLeft, Op vri 26 sep 2008 16:14, trefwoorden: sovjetkapitalisme
De kredietcrisis. Wat is er ongeveer gebeurd?

De ontwikkelingen volgen elkaar in sneltempo op. Banken vallen om, Bush maakt plannen om het Amerikaanse volk 700 miljard dollar te laten betalen en een recessie sluimert. Tijd om een en ander op een rijtje te zetten.

Lees verder

Army deploys combat unit in US for possible civil unrest

For the first time ever, the US military is deploying an active duty regular Army combat unit for full-time use inside the United States to deal with emergencies, including potential civil unrest.

Lees verder

Economen wijzen bailout af

The following experts have slammed the bailout:

Lees verder

Washington Mutual: The Biggest Bank Meltdown in U.S. History

"The biggest bank meltdown in US history and it has to be Washington Mutual, the bank that's holding most of my money. Geezus!"

Lees verder op Alternet

Minority Report goes live

...want Amerikaanse veiligheidsdiensten zouden een nieuw soort lichaamsscan testen die personen met "kwade bedoelingen" kan herkennen, aan de hand van hartslag, huidtemperatuur en lichaamstaal.

Verhaal hier.

Minority Report? Wasda?

"Verkiezingen worden uitgesteld"

Russisch radicaal-rechts (Zjirinovsky) beschuldigd Amerikaans radicaal-rechts (Cheney/Bush) van complot om de Amerikaanse verkiezingen "uit te stellen."

Israël wilde Iran écht aanvallen

Toen Bush te kennen gaf dat hij een militair optreden niet zou steunen, zou de Israëlische regering het plan hebben laten varen. De bronnen zeggen dat Bush een Iraanse tegenaanval zou vrezen, mede omdat de Amerikaanse strijdkracht in Irak en Afghanistan een doelwit daarvan zouden kunnen worden. Volledig artikel

Als Israël wel zou aanvallen, zou Bush niet achter kunnen blijven.

I hate to say...

Extremisten plegen aanslag op Israëlische dissident

(Novum/AP) - De internationaal bekende Israëlische politicoloog Zeev Sternhell is donderdag gewond geraakt bij een aanslag met een staafbom. Sternhell is niet ernstig gewond geraakt. Volgens de politie werd de aanslag waarschijnlijk gepleegd door joodse extremisten. Sternhell is een prominent tegenstander van de kolonistenbeweging en voorstander van vrede met de Palestijnen

Lees verder in Trouw

Onrust in Uruzgan

-De militaire vakbond VBM/NOV vindt dat Defensie de levens van militairen in Uruzgan in gevaar brengt, door geld-en materieelgebrek.

-Een compleet peloton verkenners is op non-actief gesteld, na het weigeren van een dienstbevel. Voelden ze zich te goed om een "minder ervaren en getrainde eenheid" te beschermen tijdens een missie, of is er meer aan de hand?

Ondertussen is de situatie in Afghanistan grimmiger en dodelijker dan ooit. Voor troepen, maar vooral voor burgers, wat de steun voor de Taliban slechts in de hand werkt.

En voor wiens belang ook al weer?

donderdag 25 september 2008

Wie sponsort de Ja-campagne?

Welke duistere krachten hebben het Ja-standpunt gesteund? Is dat met belastinggeld gebeurd? Met welk doel en voor welke bedragen heeft bijvoorbeeld de Europese Commissie opinieonderzoek bekostigd naar de referendumuitslagen in Ierland? Wie heeft wie op wiens kosten geadviseerd?

Lees verder

Vuurgevecht tussen Amerikaanse en Pakistaanse troepen

De werkzaamheden van het Amerikaanse consulaat zijn gestopt, en de oorlog tussen de VS en Pakistan dreigt verder te ontvlammen, nu er openlijk tegen elkaar gevochten wordt.

Lees over de achtergronden het verhaal over de aanslag op het Marriott Hotel.

"Bush & Co., Bailout the Real People, Not Your Rich Pals"

Protest op Wall Street. Foto's en verhaal zijn tevens te vinden op Alternet.

woensdag 24 september 2008

Bush achter bail-out lobby

In een landelijk uitgezonden speech pleitte George W. Bush voor een snelle acceptatie voor het bailout-plan, door het Congres en het Amerikaanse volk.

CNN

Or else?

Present Financial Crisis Could Lead to Further Repression, Opportunities Also Exist to Oppose This

Whichever one is elected, he will do his duty to protect the imperialist system that has brought on this crisis.

But the crisis is not over and there is no guarantee that it will not actually deepen, both here and internationally. The financial crisis will continue to hurt hundreds of millions of people and this may lead to further repression to stop resistance.

Lees verder op World Can't Wait

FBI onderzoekt fraude bij grote financials

De FBI is een onderzoek gestart naar mogelijke fraude bij hypotheekverstrekkers Fannie Mae en Freddie Mac, verzekeraar AIG en voormalige zakenbank Lehman Brothers.

Artikel op Eurobench

Latijns-Amerikaanse indianen scharen zich achter Boliviaanse leider

De Boliviaanse leider krijgt volle steun van Indianen uit verschillende Latijns-Amerikaanse landen.

Artikel MO

End of Nations - EU Takeover & the Lisbon Treaty

Oct. 1st Military starts Martial Law Mission



Bron

Spies Warn That “Al CIAqaeda” Aims for October Surprise

Intercepted Messages Asking Local Cells To Be Prepared for Imminent Instructions

Lees verder


Cui Bono?-J.

What would you do?

Zijn de verkiezingen zojuist geannuleerd?

McCain heeft zijn campagne stopgezet, en heeft Obama gevraagd hetzelfde te doen. Obama heeft vanmorgen McCain gevraagd om met een gezamenlijk statement te komen inzake de kredietcrisis.

George Washington zet belangrijke vraagtekens.

dinsdag 23 september 2008

D66 stemde voor wet uitgebreide identificatieplicht

D66 stemde in met de wet op de uitgebreide Identificatieplicht:

Het voorstel is op 16 december 2003 aangenomen door de Tweede Kamer. PvdA, D66, VVD, CDA en LPF stemden voor. De plenaire behandeling door de Eerste kamer vond plaats 14 en 15 juni 2004. Het voorstel is op 22 juni 2004 na stemming bij zitten en opstaan aangenomen. SP, GroenLinks, SGP en de leden Van Middelkoop (ChristenUnie), Witteveen, Hamel en Eigeman (allen PvdA) stemden tegen.

Bron: Eerste Kamer en indirect getipt door Renatus


Hierom, maar ook om het gedweep van D66 met de Europese Unie en met de Europese grondwet, blijf ik het raar vinden dat D66-europarlementariër Sophie in 't Veld door de organisatie van Volksopstand tot Miss Privacy is gebombardeerd.

Maar goed. Zal wel aan mij liggen. Ik zal er toch bij zijn op 11 oktober, om mijn eigen redenen.


Kucinich: "Equity, not cash for trash in bailout"

"The Wall Street financial disaster is an opportunity to create a genuine ownership society. If Congress invests $700 billion in the market, then the American people must get something of real value for their investment." Lees verder


Voormalig presidentskandidaat Kucinich gaat op zijn Zweeds.

Equity?

Bailout? Maar dan op zijn Zweeds

Zweden liet de belastingbetaler niet zonder meer opdraaien voor een eerdere bankcrisis.

Quote:

But unlike the United States, whose Treasury has made a proposal to deal with a similar situation, Sweden did not just bail out its financial institutions by having the government take over the bad debts. It also clawed its way back by pugnaciously extracting equity from bank shareholders before the state started writing checks.

That strategy kept banks on the hook while returning profits to taxpayers from the sale of distressed assets by granting warrants that turned the government into an owner.


Lees artikel op IHT

Allende is "grootste Chileen"

De, op 11 september 1973 door een CIA-coup afgezette Salvador Allende, is in Chili verkozen tot de "Grootste Chileen."

maandag 22 september 2008

35 jaar neo-liberalisme crasht



Ron Blackwell, Chief Economist at AFL-CIO says the neo-liberal policies of the last 35 years have failed.

Bron The Real News

Geen vertrouwen meer in OV-chipkaart

Privacy-issues en, dreigende prijsverhogingen en overstapproblemen hebben de consumentenorganisaties doen besluiten uit het overleg over de invoering van de OV-chipkaart te stappen.

Artikel op Tweakers

“Er is ongetwijfeld een Israël-lobby in dit land"

Oud-premier, en tegenwoordig pro-Palestijns activist Dries van Agt doet gepeperde uitspraken over Israël, de Palestijnen en de Israël-lobby.

Interview in de Tribune

Huisartsen uiten kritiek op electronisch patiëntdossier

Volgens de huisartsen is invoering in september 2009, zoals het ministerie van Volksgezondheid wil, onhaalbaar zonder de veiligheid van patiënten te kunnen waarborgen.

Artikel op Tweakers.

zondag 21 september 2008

Reminder: ook met je pensioen wordt geshort-selled

Al is de uitvoerder van het ABP, APG, er nu even mee gestopt.

Te zot voor woorden dat dit überhaupt gebeurt met geld waar mensen voor werken...

Wall Street-socialisme: winst is privaat, verlies is voor de massa

In fact, this is a quintessential characteristic of economies run by fascist regimes.

Lees verder op George Washington's blog

Shortselling ook in Nederland aan banden

In navolging van de VS, Duitsland en Engeland is nu ook in Nederland een verbod op shortselling van kracht. Het verbod is een uur geleden in gegaan, en geldt voor drie maanden.

Zie ook Nieuws.nl

Money As Debt-NL ondertiteld



Ik weet het, ik heb hem vaker geplaatst. Maar kijk nog maar een keer. Hoe actueel wou je het hebben.

Bron

Telefoongesprek met de FED

Mr Supinski, is mijn land (VS-J.) eigenaar van de Federale Reserve?

We zijn een instelling van de regering.

Dat was niet mijn vraag. Is het eigendom van mijn land?

Het is een instelling van de regering, gecreëerd door het Congres.

Is de Federal Reserve een corporation?

Ja.

Heeft mijn regering aandelen in de Federal Reserve?

Nee. Die zijn eigendom van de banken die lid zijn.

Lees verder

Venezuela tekent gasdeal met buitenlandse olieconcerns

Venezuela tekent gasdeals met o.a. Gazprom en EniSpa, aldus Bloomberg. Om de één of andere reden heb ik het idee dat Hugo Chavez in de westerse pers en blogosfeer nóg vaker in één zin genoemd gaat worden met begrippen als:

dictatuur, terrorisme, drugs, Iran, Al Qaeda, corruptie, mensenrechtenschendingen, stalin, mao, communisme, enzovoorts. :)

By way of deception...

De invoering van het Sovjetkapitalisme

$700 miljard om het financiële systeem te "redden."


Op Zaplog schrijft Democraatus:


Dit voorstel betekent ronduit één ding: nationalisatie van het financiële systeem van de VS. Alle slechte schulden van banken kunnen met een pennestreek [...]de schuld van de overheid worden gemaakt. [...]

Deze wet bevat 0,0 waarborgen, 100% macht voor de kliek van Bush en de toevoeging dat beslissingen op basis van deze wet niet aan een rechter kunnen worden voorgelegd.

Volledige analyse van Democraatus op Zaplog

Naschrift:

Op sommige blogs wordt nu dan ook opgeroepen tot een all-out revolutie als het Congres daadwerkelijk instemt.

And if Congress even considers this Bill, they should be arrested for treason. In fact, if this coup - and it is a coup - is passed by Congress, I advocate total, open revolution (and those of you who know me should know that I do not say this lightly). Forget being a Republican or Democrat for a moment and just realize that you are [thisclose] to becoming slaves.


Het komt er eigenlijk op neer dat de belastingbetaler mag opdraaien voor de instorting van het casino-kapitalisme, en de invoering van het, door het IMF gepropageerde, sovjetkapitalisme.

Gezien het toenemende aantal tentcities in de VS zou het me niet verbazen als er inderdaad een opstand komt.

The Paramilitary Massacre in Bolivia

Bolivian President Evo Morales’ expulsion of US Ambassador Philip Goldberg on September 10 for alleged coup plotting sparked the latest diplomatic crisis in the Americas. But the diplomatic fallout has overshadowed the internal dynamics that led to the massacre of some 30 campesinos with perhaps as many as 40 more disappeared in El Porvenir, Pando, near Bolivia’s northeastern border with Brazil. The massacre coincided with the 35th anniversary of the violent overthrow of socialist president Salvador Allende in Chile.

Lees verder op Global Research

zaterdag 20 september 2008

Steeds meer tentenkampen, steeds meer daklozen

De kredietcrisis heeft vooral voor de modale en benedenmodale Amerikaanse belastingbetaler desastreuze effecten. Werk kwijt, hypotheek onbetaalbaar, bank weg, huis weg. Tent.

Link

Pakistaanse president: buitenlandse legers moeten wegblijven

ISLAMABAD, Pakistan (CNN) -- Pakistan will not allow foreign powers to violate the country's sovereignty to pursue terrorists, the country's new president, Asif Ali Zardari, said Saturday.

Lees verder

In politiek Den Haag is iemand wakker aan het worden.

VS-topadviseur: "Oorlog tegen terreur" essentieel voor voortbestaan Pakistan

The top US official said "dealing with that terrorist threat is not a favor they are doing to Afghanistan or a favor they're doing to us -- it is something that is essential to their survival," he said.

Lees verder

VS vuurt raketten op Pakistan, ondanks "respect voor soevereiniteit"

Enkele uren nadat een Amerikaanse militaire topfunctionaris toe had gezegd de Pakistaanse soevereiniteit te zullen respecteren, werd deze belofte al weer gebroken met een raketaanval.

Hierdoor raken de onderlinge verhoudingen steeds verder in zwaar weer.

Bron

vrijdag 19 september 2008

Mythen en feiten over mensenrechten in Venezuela

On September 18, 2008 Human Rights Watch released a report entitled "Venezuela: Rights Suffer Under Chávez." The report contains biases and inaccuracies, and wrongly purports that human rights guarantees are lacking or not properly enforced in Venezuela. In addition, while criticizing Venezuela's human rights in the political context, it fails to mention the many significant advancements made by the government on other essential human rights, such as access to education, healthcare, nutritious food, clean water, and housing.

Lees verder over de mythen die naar buiten werden gebracht door Human Rights Watch

Ron Paul: This Bailout Won't Be the Last

But don't we need to get these toxic assets off banks' balance sheets?
"Sure, they need to be removed. Somebody needs to suffer the consequences [but] not the taxpayer. Everybody knows that they have to be removed. They are priced too high. The assets don't have real value—some have zero and some have 10 cents on the dollar.

Lees verder

Tutu urges Israel 'war crime' probe

Desmond Tutu, the South African archbishop, has said that Israel may have committed a war crime when it attacked the town of Beit Hanoun in Gaza two years ago, killing 19 people. He told the UN Human Rights Council in Geneva on Thursday: "The response of a largely secret internal [Israeli] military investigation is absolutely unacceptable from both legal and moral points of view.

Lees verder

Venezuela zet "mensenrechtenactivist" uit. Maar niet heus.

Gisteren zette Venezuela Human Rights Watch-directeur José Miguel Vivanco het land uit, wegens "belastering" van de regering. Dit gebeurde na het verschijnen van een HRW-rapport waarin gesproken werd over een "verslechtering van de mensenrechtensituatie" in Venezuela onder Hugo Chavez. Zie o.a. Volkskrant.

Maar wie is José Miguel Vivanco? Om kort te gaan: hij lijkt vooral een neocon-propagandist die per ongeluk bij een mensenrechtenorganisatie terecht is gekomen. Zo verspreidde hij in 2007 ook het propaganda-verhaal dat de commerciële rechtse zender RCTV op zwart gezet zou worden door de Venezolaanse regering:


Pick up a newspaper -- El Universal and El Nacional are two of the biggest -- and the vast majority of the headlines are trying to make the government look bad. Turn on the radio and most of what you will hear is also anti-government. Television now has two state-run channels, but these only counterbalance the rest of the programming that is opposition-controlled. Venezuela has a more oppositional media than we have in the United States.

In fact, if the government carries through on its promise to turn RCTV's broadcast frequency over to the public, for a diverse array of programming, then this move will actually increase freedom of expression in Venezuela - rather than suppressing it, as the media and some opportunistic, ill-informed politicians here have maintained.

Sadly, some human rights officials here have also, without knowing much of the details, jumped on the media and political bandwagon. In a press release this week, José Miguel Vivanco, Americas director at Human Rights Watch, said that "The move to shut down RCTV is a serious blow to freedom of expression in Venezuela." (Of course RCTV will not be "shut down," since it can continue to distribute its programs through cable and satellite media).



Om zichzelf in dezelfde week trouwens weer tegen te spreken:


But in an interview the same week Vivanco gave a different view, criticizing "those who claim that the fact that the Chavez government is not renewing the license for RCTV, per se implies a violation of freedom of expression. That is nonsense. . . you are not entitled, as a private company, to get your contract renewed with the government forever." So why is a station that has repeatedly violated the most basic rules of any broadcast license entitled to another 20-year state-sanctioned franchise?Bron


Vivanco en HRW speelden ook een dubieuze rol tijdens de mislukte CIA-coup tegen Hugo Chavez, in april 2002:

José Vivanco is either ignorant of United States law and the true provisions of Venezuela law, or he is being dishonest enough to "play along" with this latest smear campaign against Venezuela and its Bolivarian Constitution and democratically-elected government.

Vivanco and Human Rights Watch - a bureaucrat and an organization that both went AWOL during the April 2002 coup d'etat in Venezuela: HRW, with a cowardice that shall live in infamy, was completely silent on the abuses committed, crossing its fingers, hoping the coup would succeed, until the coup was over - would do better to invest their attention on real human rights abuses in this hemisphere: the tortures in Guantanamo Bay, for example, where the screams of the victims occur today and tonight, but cannot be heard through Jose Vivanco's partisan earplugs.

Instead, Vivanco is in Venezuela today, attacking that country in knowingly false and inflammatory terms for doing nothing more or less than what the host government of Human Rights Watch has wisely done in its own land for more than two centuries. If HRW were doing its job according to its stated mission, it would be supporting the new provisions in Venezuela, and instead using its multi-million dollar budget to call for the use of such time-honored impeachment provisions in the United States to remove the justices that imposed a Court-Appointed torturer to that country's highest office.

Heard or not, the screams continue today from Guantanamo, from Colombia, from the cell of Pacho Cortes in Bolivia, and not to mention from Iraq and so many other torture chambers throughout the world. How low does José Vivanco's cowardice go to further muzzle the sound of those screams by wasting his organization's time and money to create a media show across the Caribbean that only distracts from the real human rights crises in our hemisphere? If anyone should be impeached from a job of arbitor or judge of anything in our América, it is José Miguel Vivanco.Bron


Kennelijk is de wereld van het mensenrechtenactivisme geïnfiltreerd door neocon-tuig en spindoctors. Je zou bijna denken dat er een oorlog wordt voorbereid.

donderdag 18 september 2008

Waar komt geld vandaan?



De kredietcrisis simpel uitgelegd door Willem Middelkoop

Bron

Terugblik: Israel seeks pipeline for Iraqi oil

Plans to build a pipeline to siphon oil from newly conquered Iraq to Israel are being discussed between Washington, Tel Aviv and potential future government figures in Baghdad.

The plan envisages the reconstruction of an old pipeline, inactive since the end of the British mandate in Palestine in 1948, when the flow from Iraq's northern oilfields to Palestine was re-directed to Syria.

The Guardian, 20 april 2003


Crisis

Biljoenen dollars zijn verdwenen bij de Amerikaanse overheid

Hoe dit nieuwsfeit, en het onderzoek, begraven werd onder het puin van het Pentagon.

Lees verder

CIA-chef: provoceer terroristen tot actie

..want je moet het bestaansrecht van de term "war on terror" natuurlijk hooghouden....

Lees verder

Morgan Stanley praat met Chinees staatsfonds

en JP Morgan, Citibank, BoA en Wells Fargo overwegen een bod op delen van Washington Mutual.

Lees verder op De Tijd

Kredietcrisis gaat voorbij aan Triodos Bank

Halfjaarcijfers 2008 Triodos Bank

· Kredietcrisis gaat aan Triodos Bank voorbij
· 8% groei in eerste halfjaar 2008
· Triodos Bank neemt belang in Deense duurzame bank


Lees verder op Triodos.nl


Het Kommunisties Reveil van het IMF (een half jaar later)

Even terug naar 15 maart 2008.


Nu de kredietcrisis steeds dieper wordt, gerenommeerde zakenbanken dreigen om te vallen, en de gevolgen o.a. óók in Nederland merkbaar worden, vindt het IMF (Internationaal Monetair Fonds) dat staten zich voor moeten bereiden op het ergste.



Lees verder op Johnito Magazine

AEX sluit op laatste stand sinds mei 2005

Na een kleine opleving is de Amsterdamse beurs aan het eind van de handelsdag gekelderd tot de laagste stand sinds mei 2005.

De sluizen staan open

Wereldwijd pompen de centrale banken honderden miljarden dollars in de markt, hetgeen tot een tijdelijke opleving op de beurs leidde.

Zie stock-info.nl

'Geen indexatie bij veel pensioenfondsen'

AMSTERDAM - De Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen (VB) houdt er rekening mee dat veel pensioenfondsen pensioenen niet gaan indexeren, ofwel compenseren voor inflatie.

Lees verder op Nu.nl

Gifschandaal rond Arcelor Mittal

Het Franse gerecht verdenkt een onderneming van de groep ArcelorMittal, het bedrijf Sollac in Duinkerke, ervan om miljoenen tonnen giftig afval te hebben 'witgewassen' tussen 1993 en 2004. Het afval zou in België verkocht zijn onder de vorm van brandstof voor tankschepen, schrijft de Franse krant La Voix du Nord.

Lees verder op HLN

Arcelor Mittal zet AEX in de min

Arcelor Mittal zette een uur geleden de AEX-index in de min, waarmee de kleine opleving van de beurs teniet is gedaan.

Zie FD.nl

Duitse justitie misbruikt spyware

Al in januari van dit jaar lekten er documenten uit, waaruit bleek dat de Duitse justitie overwoog om door het bedrijf Digitask gemaakte spyware in te zetten, aangezien de encryptie van Skype te moeilijk te kraken was. Uit het nu uitgelekte document blijkt dat dat ook daadwerkelijk is gebeurd. Bron


En dus is nu de woordvoerder van de Piratenpartij opgepakt. Omgekeerde wereld.

woensdag 17 september 2008

George Soros says more banks will go under; speaks of a "meltdown" and the 1930s

Soros: "Well I'm afraid we are not through it at all. In some ways we are heading into the storm rather than coming out of it. And right at this minute we are at the very precarious moment because the bankruptcy of Lehman Brothers has thrown the financial markets into turmoil."

Lees verder op Axis Of Logic

Beurzen blijven wereldwijd dalen

De grootste Britse hypotheekbank HBOS zit in grote problemen en is inmiddels in gesprek over een fusie met Lloyds TSB. Op de beurzen in Europa lagen vooral de financiële fondsen onder vuur. In Amsterdam leverde Fortis 10 procent in.

Lees verder op AD.nl

'Washington Mutual in de etalage'

NEW YORK - De Amerikaanse bank Washington Mutual verkoopt zichzelf aan de hoogste bieder. Het door de kredietcrisis in nood geraakte bedrijf heeft zakenbank Goldman Sachs ingehuurd om de veiling in goede banen te leiden.

Lees verder op Nu.nl

Kant vs. kabinet

Toch aardig:

En de PvdA? Die heeft zich in het CDA-pak laten naaien. De tegenstelling met wat beloofd is, is groot. De PvdA zou de marktwerking in de zorg stoppen…minister Klink vergroot deze juist in de ziekenhuizen, en de uitverkoop van de thuiszorg gaat gewoon door. De PvdA zou de verrijking aan de top aanpakken…minister Bos komt met wat slappe belastingmaatregelen. We zouden stoppen met de JSF, en dat geld zou volgens een campagnespotje naar de verpleeghuizen gaan. Oh ja, er zou een onderzoek komen naar hoe we de oorlog in Irak zijn ingerommeld. En een referendum over het nieuw Europese verdrag…ze kwamen niet.


Mensen vinden dat er veel te veel marktwerking is ingevoerd in de zorg, bij de energie en het openbaar vervoer. Gebrek aan solidariteit wordt gezien als één van de grootste problemen van onze samenleving (21 minuten onderzoek, 2007).


Alles werd duurder, de boodschappen, de energie, de brandstof, de zorg. Het kabinet haastte zich vorig jaar nog om te zeggen: Ja, maar volgend jaar wordt het beter. Als een Peijnenburgkoek wordt mensen wat lekkers voorgehouden, ze kunnen er alleen niet bij. Net als dat jongetje in het zwembad en dat meisje in het vliegtuig. Happen naar Peijnenburg.


door opnieuw te snijden in de langdurige zorg, de AWBZ. U wilt een kabinet van houvast zijn, maar…dit is geen “sterkste schouders, zwaarste lasten’’, maar “zieke schouders, zwaarste lasten”. Hoe kunt u dit verdedigen?


Aan de pomp stijgen de prijzen, en tegelijk gaan de winstcijfers van de oliemaatschappijen door het plafond.

Met stijgende olieprijzen maken Shell en Esso enorme winsten met het oppompen van Nederlands gas. Gas dat van ons allemaal is.


Het beleid van de Wereldbank, het IMF en de Wereldhandelsorganisatie is vooral gericht op het in sneltreinvaart privatiseren en liberaliseren van publieke diensten in ontwikkelingslanden. Dit maakt het voor deze landen onmogelijk om armoede te bestrijden. Voor het vrijhandelsbeleid moesten de strategische voedselvoorraden worden afgebouwd. Ontwikkelingslanden mochten hun markten niet langer beschermen. Daardoor werden zij overspoeld met gesubsidieerde producten uit het Westen. Willen we de honger uitbannen, dan moeten ontwikkelingslanden juist worden gesteund om hun voedselproductie te verhogen.

De reactie van de VS op het recente conflict in Georgië, het plaatsen van een raketschild in Polen; het riekt naar het aanwakkeren van een nieuwe ‘Koude oorlog’.

Het kabinet houdt graag de schijn hoog. En uit de berichten zou je een andere indruk kunnen krijgen; maar het gaat helemaal niet goed in Afghanistan. De feiten spreken voor zich: de Taliban wint aan terrein, elk jaar vallen meer burgerslachtoffers, er worden steeds meer drugs verbouwd, de onveiligheid neemt toe. Het is niet verantwoord om op dezelfde wijze door te gaan. In plaats van onderdeel van de oplossing, zijn we onderdeel van het probleem geworden.

Over een paar maanden wil de regering een beslissing nemen over de aanschaf van een eerste testvliegtuig van de JSF. Steeds duidelijker wordt dat we zijn belazerd. Al die jaren is ons voorgehouden dat er nog geen definitieve keuze voor de JSF is gemaakt. Nu blijkt dat Defensie al in 1999 heeft besloten heeft dat de JSF de opvolger moet worden van de F-16. We moeten alsnog stoppen met dit project.


Wijkagenten moeten de tijd krijgen om op straat aanwezig te zijn, en de bewoners goed te leren kennen. De wijkagent moet ook in het buurthuis te vinden zijn. De SP wil veel meer investeren in wijkagenten.


De volledige eerste termijn is hier te lezen.

En de tegenbegroting.

VS en China vinden elkaar in online privacyschending

De telecomorganisatie van de VN werkt aan richtlijnen die terrorisme op het web moeten bestrijden. De vrijheid van meningsuiting komt erdoor onder druk te staan.

China stelt voor om wereldwijd een verbod op anoniem websurfen in te voeren. De Verenigde Staten stemmen daarmee van harte in en Zuid-Korea werkt de details al uit.[...]

Onder meer de Amerikaanse geheime dienst NSA helpt bij het opstellen van de richtlijnen.


Lees verder in Trouw


Zie ook: 9/11: 7 jaar na dato


dinsdag 16 september 2008

EU zwicht voor extreemrechtse Israël-lobby

ICAHD: Israel Committee Against House Demolition - J.

We have just heard that our request for re-funding has been rejected, in high probability because of pressure brought to bear by right-wing Israeli neo-cons who have campaigned obsessively against our funding while threatening publicly to close us down.

So we now face a real crisis.

That said, those who want us "gone" make a mistake in assuming that we will close if our funding is withdrawn. Our plan is to keep the office open and retain two staff; I will work on a voluntary basis until the financial picture improves.

We continue to be very grateful for the support we've received from the ICAHD-USA community; your contributions have been an important supplement to the EU funding, allowing us to launch the Constructing Peace Campaign. Now we are turning to you for help; we must work together to preserve ICAHD's position as a leader in the Israeli peace movement.

I promise you, no matter what, ICAHD will not be silenced.

Lees verder op European Tribune. Met dank aan Yelamdenu


Links en rechts schieten gaten in Miljoenennota

VVD, PVV en D66 verwijten het kabinet de lastenverlichting van 2,5 miljard (vooral de afschaffing van de ww- premie) niet deugdelijk te financieren. "Het is een gatenkaas. Het kabinet leeft op de pof", zegt VVD-leider Rutte.

Volgens SP-leider Kant betalen "de ziekste schouders de zwaarste lasten". Chronisch zieken en gehandicapten zijn de dupe van onder meer de ingrepen in de AWBZ. Van de beloftes aan de zwaksten komt niets terecht en de top kan gewoon doorgaan met graaien, zegt Kant.

NOS

En hoe zat het ook al weer met die JSF?

Iran bereidt zich voor op aanval VS

Iran heeft de Revolutionaire Garde in opperste paraatheid gebracht om het land te beschermen tegen een mogelijke aanval van de Verenigde Staten of Israël op de Iraanse nucleaire faciliteiten.

Lees verder in De Pers

Met de verkiezingen in zicht...

Iraq's Nouri Maliki breaking free of U.S.

BAGHDAD -- Once dependent on American support to keep his job, Prime Minister Nouri Maliki has consolidated power and is asserting his independence, sharply reducing Washington's influence over the future of Iraq.

Iraq's police and army now operate virtually on their own, and with Washington's mandate from the United Nations to provide security here expiring in less than four months, Maliki is insisting on imposing severe limits on the long-term U.S. military role, including the withdrawal of American forces from all cities by June.


Lees verder op LA Times

maandag 15 september 2008

Latin America uniting against neocons of Washington

Wayne Madsen schrijft:

From Bolivia to Venezuela and Honduras to Argentina, Latin American governments are standing firm against the interference by the American administration, which has done everything possible to stoke the flames of insurrection and secession in energy-rich areas of Bolivia, Venezuela, and Ecuador.

Bolivia’s President Evo Morales, who faces CIA and U.S. Defense Intelligence Agency (DIA)-sponsored right-wing rebellions in the energy-rich provinces of Santa Cruz, Pando, Tarija, and Beni, expelled U.S. Ambassador Philip Goldberg for interfering in Bolivia’s domestic affairs and supporting the right-wing rebels.

The State Department’s spokesman Sean McCormack, whose snottiness is unprecedented for a spokesperson for America’s seat of foreign diplomacy, responded by expelling Bolivia’s ambassador. McCormack had earlier joked that Russia could send warships to Venezuela if it could find any that could make it that far.

In a side quarrel, Russian Foreign Minister Sergei Lavrov reportedly upbraided British neocon and pro-Israeli Foreign Secretary David Miliband by stating “who are you to fucking lecture me?”

Venezuela’s President Hugo Chavez, in solidarity with Morales and reacting to yet another CIA-planned coup against him, after an April 2002 coup organized by then-U.S. Ambassador Charles Shapiro failed, ordered U.S. Ambassador Patrick Duddy to leave Venezuela. The State Department responded by expelling Venezuela’s ambassador in Washington.


Lees het hele artikel op Online Journal

Gerelateerd:

Goldman, Morgan Stanley face post-Lehman funding issues: analysts

Analysts expressed concern about the funding supporting the surviving independent Wall Street investment banks Monday, following the sale of Merrill Lynch & Co. and the bankruptcy filing of Lehman Brothers Holdings Inc.

Lehman's "apparent demise and the likely damage to its bondholders indicates significant spread-widening for independent broker-dealers and probably considerably narrower access to funds," Merrill Lynch banking analyst Guy Moszkowski said in a research note Monday.

Lees verder


zondag 14 september 2008

Europese bewakingsstaat

133. Information is the key to protecting the public and in an increasingly connected world in which public security organisations will have access to almost limitless amounts of potentially useful information. This is a challenge as well as an opportunity – public security organisations will need to transform the way they work if they are to master this data tsunami and turn it into intelligence that produces safe, open and resilient communities. The key to effectiveness will be using technology to connect the capabilities of a multitude of stakeholders and ensure the right information gets to the right person in the form they are best able to use.

(Er is dus geen discussie meer óf er meer informatie gebruikt/gedeeld moet gaan worden, maar alleen nog over hoe dat “netjes” en goed kan.)


Lees verder op Sargasso

De balkanisering van Bolivia

From Pristina to La Paz: Expelled US Ambassador to Bolivia had been in charge of Kosovo Secession

The Balkanisation of Bolivia

by Wilson García Mérida

[excerpt]:

The influence of the CIA and of Ambassador Goldberg on the political actions of Reyes Villa (a former captain of the army associated with the dictatorships of Banzer and Garcia Meza) is irrefutable.

The separatist prefect has systematically blocked a peaceful solution to the conflict and in its place has developed a raging campaign of misinformation that seeks to create the conditions for confrontation on a national scale.

The US Embassy is deploying an effort of collective indoctrination against the indigenous crisis, promoting racial hatred and separatism that was evident during the events of January 11, 2007, in unison with business organizations such as the Chamber of Industry and Commerce (Cainco) in Santa Cruz, which openly supports Reyes Villa and his "advisors."


Lees verder op Global Research

zaterdag 13 september 2008

Defend Democracy Against US-backed Aggression in Bolivia and Venezuela!

In the midst of the alarm over the defence of Bolivian democracy against US-funded fascist aggression. the Washington-DC-based Center for Economic and Policy Research (CEPR) has called on the U.S. State Department, the U.S. Agency for International Development (USAID), and other agencies to release information detailing whom it is funding in Bolivia — where violent right-wing opposition groups have wreaked havoc this week in a series of shootings, beatings, ransacking of offices, and sabotage of a natural gas pipeline — as well as in other Latin American countries including Venezuela.

Lees meer op Spectrezine

Zie ook:

Bereikbaarheid blog

Johnito Magazine is momenteel niet bereikbaar via johnito.nl. Aan een oplossing wordt gewerkt.

Probeer http://johnito.blogspot.com

Excuses voor het ongemak. John

donderdag 11 september 2008

Chavez Orders U.S. Ambassador to Leave Venezuela Within 72 Hours

``The U.S. is behind the plan against Bolivia, behind the terrorism,'' Chavez said at a political rally for candidates of his United Socialist Party of Venezuela. ``We're committed to being free. Enough crap from you Yankees.''

Lees verder

Zie ook

Coup Plot Against Chavez Disclosed on Venezuelan TV

Morales zet VS-ambassadeur het land uit

The Revolution Will Not Be Televised

Coup Plot Against Chavez Disclosed on Venezuelan TV

"We've infiltrated the most radical and fascist movements...we've known for a long time that they are looking for land and air rockets and sophisticated equipment to blow up the presidential plane."

Chavez emphasized that if there is a coup, "the counter-coup would be overwhelming."

He also linked the plot with US plans to assassinate him, "The empire is desperate and the Yankee-sympathizers here are helping them attack me." He outlined the US strategy to use Venezuelan flags on foreign or US planes in order to make it look like a local rebellion.

Lees verder

Zie ook:

Morales zet VS-ambassadeur het land uit

'Fraude bij toewijzing huurwoningen corporaties'

Vrijwel gelijk met het uitkomen van het rapport heeft RTV West ontdekt dat er bij de toewijzing van woningen door de corporaties sprake is van fraude. Volgens een reportage van de regionale omroep is het bij de grote woningcorporaties mogelijk om door het onderhands bijbetalen van enkele duizenden euro's bovenaan de wachtlijst voor een huurwoning te komen staan. Het geld zou daarbij worden geïnd door een tussenpersoon, die het deelt met iemand binnen de corporatie.

Lees meer

Olie-industrie VS legt ambtenaren in de watten

De Amerikaanse politiek is woensdag opgeschrikt door een schandaal bij een overheidsinstantie die vergunningen verschaft aan bedrijven om langs de kust van de VS naar olie te boren. Het schandaal komt aan het licht juist voordat het Congres volgende week moet stemmen over uitbreiding van de olieboringen.

Lees verder in De Pers

Morales zet VS-ambassadeur het land uit

Morales is al geruime tijd verwikkeld in een machtsstrijd met de gouverneurs van de rijkste provincies van het land, die tegen de zin van de president meer autonomie nastreven. De bestuurders van die regio's zien niets in het voornemen van Morales de grondwet op ingrijpende wijze te veranderen ten gunste van de arme, indiaanse bevolking. AD

The Revolution Will Not Be Televised-The Bolivia Edition.-Postponed ;)

Maar als ik Morales (of Chavez of een andere ALBA-president was) was zou ik voorlopig niet in het vliegtuig stappen.

dinsdag 9 september 2008

U.S. Slaughters Family of Former CIA Asset in Waziristan

It doesn’t pay to have worked with the CIA. Jalaluddin Haqqani apparently found that out after missiles fired by U.S. drones killed several of his wives, his sister-in-law, a sister, two nieces, eight grandchildren and a male relative in North Waziristan.

Haqqani is described as a Taliban leader with close ties to the dead Osama bin Laden.

“A senior intelligence official said the militants killed were Pakistani and Afghan Taliban but locals said five of them were low-ranking al Qaeda operatives, including three Arabs,” reports the Associated Press. “Haqqani is a veteran of the U.S.-backed Afghan war against the Soviet invasion in the 1970s and 1980s, and his extended family had been living in North Waziristan since then. Haqqani’s links with bin Laden go back to the late 1980s.”

Lees meer


Onafhankelijk onderzoek naar marteling in Uruzgan noodzaak

De Onafhankelijke Afghaanse mensenrechtencommissie AIHRC, die in de provinciehoofdstad Tarin Kowt is gevestigd, beschikt over zes verklaringen van mensen die stellen gemarteld te zijn, zo meldt dagblad De Pers dinsdag.


Lees meer

maandag 8 september 2008

Massive Takedown of Anti-Scientology Videos on YouTube

Over a period of twelve hours, between this Thursday night and Friday morning, American Rights Counsel LLC sent out over 4000 DMCA takedown notices to YouTube, all making copyright infringement claims against videos with content critical of the Church of Scientology.

Lees verder


Hmmm.....

zondag 7 september 2008

F&F Bust

Fannie en Freddie zijn nu in staatshanden. Op Uruknet een aantal terechte vragen:

  • How much is this going to cost the taxpayer?
  • Is this anything more than a temporary band aid?
  • Does this do anything for the Housing Market? For other Financials?
  • What is the political fall out from this?
Lees verder

Zie ook:

Het Kommunisties Reveil van het IMF

MP calls for new Kelly death probe

Since the Hutton report was published it has also been revealed that there were no fingerprints on the knife Dr Kelly is supposed to have used.

Also, he suffered from a disorder that made it hard for him to swallow pills – and when a heat-seeking search aircraft flew over the spot where his corpse was found shortly after his supposed time of death it did not pick up any sign of a body.


Lees meer op Daily Mail

Rove appointee called off FBI investigation into Obama plot

I don't know why this hasn't been reported on in the media, but I found this information today, and its concerning. Remember the alleged murder plot against Obama, planned to take place during his acceptance speech? Well, as we all know, the FBI released a statement the next day claiming that there was no evidence of an imminent threat against Obama.

But according to this news story, http://www.9news.com/news/l ocal/article.aspx?storyid=9 8992&catid=222

the FBI did want to pursue charges, but the investigation was called off by Attourney General Troy Eid, an appointee of Karl Rove.



Lees meer

Nooit eerder was het zo onveilig

Naast vele burgerdoden, opnieuw een Nederlands militair slachtoffer in Afghanistan.

Twee jaar Nederlandse militaire aanwezigheid en miljoenen euro’s besteed aan wederopbouw bieden geen soelaas in de Afghaanse provincie Uruzgan. De veiligheidssituatie is nog nooit zo slecht geweest.De Pers


En dit is waarom ze er zitten.

Zie ook:

De oorlogstheaters van de ziocons sinds 9/11

Fabled Enemies



Sterke film van Jason Bermas, over de relatie tussen de intel-gemeenschap en 9/11-kapers. Enigszins te vergelijken met het werk van John Albanese.

EP-lid (en maker "ZERO") wil 9/11-tribunaal

Een Italiaans lid van het Europees parlement wil een internationaal tribunaal om onafhankelijk een onderzoek te voeren naar de aanslagen van 11 september 2001. Parlementslid, La Stampa-journalist en filmmaker Giulietto Chiesa vraagt dat naar aanleiding van de première van zijn documentaire 'Zero', die vraagtekens plaatst achter de officiële Amerikaanse versie van de feiten.[...]


Eveneens aanwezig: de Duitse journalist Juergen Elsaesser, auteur van het boek "Terror Target Europe: The Dangerous Double Game of the Secret Services". Hij wees op de enorme contradicties in de officiële 9/11-verklaring. "Critici worden prompt beschuldigd van het vormen van samenzweringstheorieën, maar de grootste samenzweringstheorie is de officiële versie", stelde hij. "Die gaat er van uit dat Osama bin Laden vanuit een grot in Afghanistan en in samenwerking met 19 jongelui er in slaagde de meest verraderlijke aanslag uit de geschiedenis van de mensheid uit te voeren. Dat lijkt mij wel heel straf. Maar de belangrijkste tegenspraak is hoe de luchtafweer van de grootste militaire macht op de planeet er niet in slaagde de aanslagen te voorkomen en dat op geen enkel moment gevechtsvliegtuigen zijn opgestegen of raketafweersystemen ontplooid". (dpa/sam)


Volledig artikel op De Morgen


Check ZERO zelf uit:



Deel 2

Deel 3


Deel 4

Deel 5


Deel 6

Deel 7

Deel 8

Deel 9


Zie ook: vertoning ZERO in Europees Parlement

donderdag 4 september 2008

Fred Spijkers is niet gek

Hij verwerpt de inhoud van een brief met nieuwe toezeggingen. "Nu lijkt het of mij een gunst wordt gedaan terwijl het gewoon gaat om mijn rechten."


Lees meer

Arctic Sees Massive Gain in Ice Coverage

Increase twice the size of Germany: "colder weather" to blame.

Data from the National Snow and Ice Data Center (NSIDC) has indicated a dramatic increase in sea ice extent in the Arctic regions. The growth over the past year covers an area of 700,000 square kilometers: an amount twice the size the nation of Germany.


Full story at Daily Tech


Wel, tot zover de verhalen over de verdwijnende Noordpool...

Mass arrests of protesters at Republican National Convention

Jerry White, WSWS

September 4, 2008

Authorities have carried out a massive mobilization of federal, state and local police and military forces to cordon off the Republican National Convention from protesters opposed to the party’s program of militarism and social reaction.

Over the last few days, nearly 300 people have been arrested near and around the Xcel Energy Center and downtown St. Paul, Minnesota has been transformed into a virtual armed camp to intimidate demonstrators and silence dissent.

Read more

woensdag 3 september 2008

Cynthia McKinney, Iraqi Veterans, Flobots and Rage Against The Machine

Cynthia McKinney



Flobots
:



RATM

Wake up America!



Source

Jesse Ventura en Ron Paul: Rally For The Republic

Jesse Ventura:



Ventura 2

Ventura 3


Ron Paul:



Paul 2

Paul 3

Paul 4

Paul 5

Paul 6

Palin canceled all meetings. Except with AIPAC.

Yet the campaign is dominated with a debate over just which President will be better for the welfare of that one foreign nation! Sarah Palin, hiding from her scandals, has canceled all of her meetings EXCEPT WITH AIPAC!


Read more

True.-J.

Biden: Israel will be more protected with Obama

Israel is not as safe today in the world as it was eight years ago, Biden said, promising that the Democrats will make it more protected.

Read more

40 Year Old Man Shot by Israeli Soldiers

Awad Srur, 40, was shot four times with rubber-coated steel bullets
from extremely close range as Israeli soldiers entered his house
looking to arrest his brother Akil Srur. One bullet was shot through
his eye, another at his head causing large internal hemorrhaging. 2
other bullets were fired into his chest.

Read more

Kant: voorlopig zie ik ons niet instemmen met een nieuwe kerncentrale

Sommige mensen zullen misschien verrast zijn door dit standpunt van de SP die toch tegen de bouw van kerncentrales was. Wat is er veranderd?

Laat ik eerst benadrukken dat we niet ineens voor de bouw van een nieuwe kerncentrale zijn. Maar de SP kent geen taboes, en die hebben we ook nooit gekend.


Agnes Kant nuanceert de nucleaire bombshell van vanochtend. Ik zei het al: Telegraaf.

No is Nee: ‘The Treaty is dead’

Hij was er helemaal voor uit Ierland naar Brussel gekomen om aan de toegestroomde Europarlementariërs uit te leggen dat het Ierse NO NEE betekent. ‘The Treaty is dead’, hij zei het wel vijf keer, omdat er nog steeds politici zijn die de beslissing van de Ierse bevolking uitleggen als een advies waarvan je mag afwijken. De Ieren spraken zich in juni 2008 overduidelijk tegen het Verdrag van Lissabon uit. ‘They seem to be immune to the ballot box’ verzuchtte Declan Ganley: er zijn politici die resistent zijn tegen infecties van andersdenkende burgers, ze blijken immuun voor tegenvallende stembusuitslagen.


Lees verder op Waakhond in Brussel

SP noemt kernenergie bespreekbaar

Kant wijst er weliswaar nog steeds op dat kernafval een probleem is en dat ook de risico's voor de omgeving goed moeten worden meegewogen, maar op dit laatste punt ziet ze al vooruitgang.

"We moeten voor- en nadelen goed afwegen. Bouw van kolencentrales levert ook problemen op. Dan zit je met grote CO2-uitstoot", aldus Kant. Eerder noemde de SP kernenergie "onwenselijk".



Telegraaf


I'm shocked! Was ze net zo lekker bezig, trapt ze schijnbaar in de kernlobby. Als Kant dit werkelijk gezegd heeft (de bron is de Telegraaf, dus even afwachten), en dit de nieuwe partijlijn wordt, ben ik tot nader order partijloos. Kernenergie blijft voor mij een fossiel. Na het Navo-standpunt is dit net even een verwaterd principe te veel. -J.


Zie ook:


Kernenergie en biobrandstof geen oplossing.


En een tip van Krombo:

Inertial-Electrodynamic Fusion (IEF) Device




'Amerikaans-Afghaanse actie in Zuid-Waziristan'

De VS en Pakistan zijn bondgenoten in de strijd tegen terrorisme, maar hebben verschillende keren woorden gehad over grensoverschrijdende acties, waaronder Amerikaanse raketaanvallen op Pakistaans grondgebied. Eerder dit jaar meldde Pakistan dat elf grenswachters waren gedood bij een Amerikaanse luchtaanval op een grenspost.


Dag.nl

maandag 1 september 2008

"Kernenergie en biobrandstof geen oplossing"

Nu het CDA de atoom-dinosaurus weer van stal haalt, en kernenergie her en der gepresenteerd wordt als "schoon" alternatief (behalve als je land Iran heet dan), is het ook weer hip om tegen kernenergie te zijn. Om goede redenen, aldus Rembrandt Koppelaar op Peak Oil Nederland.