Bookmark and Share

vrijdag 28 november 2008

Extreemrechtse opmars in Israël nog slechter nieuws voor de Palestijnen

Op 10 februari 2009 trekken de Israëli’s naar de stembus. Opiniepeilingen laten een verregaande verrechtsing zien van het Israëlische politieke landschap. De extreemrechtse Likoedleider Benjamin Netanyahu maakt grote kans op het premierschap. Zijn standpunt is duidelijk: er komt geen Palestijnse staat. Zijn alternatief: ‘economische vrede’.

Lees verder op Indymedia.be

Total Collapse



Link

donderdag 27 november 2008

Armand geeft 'rook-concert' op Malieveld

De bekende sixties-zanger Armand geeft komende zaterdag een concert op het Malieveld, tijdens een landelijke demonstratie tegen het rookverbod in de horeca.

Lees verder bij Haags Pop Podium

woensdag 26 november 2008

Bolivarian Candidates Win Majority of States

The candidates of the ruling United Socialist Party of Venezuela (PSUV) won in the states of Yaracuy, Delta Amacuro, Vargas, Apure, Aragua, Barinas, Bolivar, Cojedes, Falcon, Guarico, Lara, Merida, Monagas, Portuguesa, Trujillo, Sucre, Anzoategui and in the municipality of Libertador de Caracas.

Lees verder

dinsdag 25 november 2008

Analyse Oeso-sprookje: 2010 wordt weer een feestjaar

Volgens mij heeft iemand bij RTL Z per ongeluk zijn/haar gedachten over het optimisme van de OESO de vrije loop gelaten zonder te beseffen dat het klad al online te zien is. Er staat in ieder geval ook geen auteur bij. Zie link.

Analyse Oeso-sprookje: 2010 wordt weer een feestjaar

Quote:

Nou zijn er in de hele wereld, in alle geledingen en facetten optimisten en pessimisten. Ook in de economie. Nooit gedacht dat ik tot de pessimisten zou behoren. De echte economie wordt in de VS op dit moment hard geraakt. Heelhard geraakt. De bankencrisis brengt buitengewoon effectief naar boven wat er allemaal mis is in de Amerikaanse economie. Dit is niet langer de crisis van de bankmanager, niet die van RTL-Z, niet die van Willem Middelkoop, dit is de crisis van jan, allememan, zijn zoon en zijn moeder. Inderdaad is er nog altijd hoop dat Nederland vrij gemakkelijk door deze crisis heen zal lopen. De vraag is of het zo pijnloos is als de Oeso denkt. In Nederland moet de reeële schade eigenlijk nog beginnen.



Vergeet niet hoe het ongelimiteerd bijdrukken van geld door de FED de situatie nog veel erger maakt.

maandag 24 november 2008

De Vlaamse terreur-dvd

Opvallend is dat de ondertitels, in perfect Nederlands, en hetgeen gezongen wordt, niet overeenkomen. Het is dus de vraag of de dreiging "echt" is.

Het feit dat de woordvoerder op de dvd geen nauwe medewerker is van Osama bin Laden, maakt de dreiging relatief, zegt Rudi Vranckx.

"Je hebt geen effectieve tekst. Eigenlijk is dit het soort dvd die heel makkelijk na te maken is. Het kan echt een of andere flauwe grappenmaker zijn, want je moet gewoon de juiste ondertitels erop zetten.


Lees verder bij de VRT

UPDATE: nu ook bij Netwerk

Mobiele app beschermt tegen ongewilde RFID-registraties

"Zonder tegenmaatregelen kan RFID verworden tot een gigantische inbreuk op onze privacy. De Privacy Coach is een concept dat probeert de controle over de privacy weer neer te leggen bij de burger", aldus de groep.

Lees verder op Webwereld

zondag 23 november 2008

Rich countries launch great land grab to safeguard food supply

Rich governments and corporations are triggering alarm for the poor as they buy up the rights to millions of hectares of agricultural land in developing countries in an effort to secure their own long-term food supplies.

The head of the UN Food and Agriculture Organisation, Jacques Diouf, has warned that the controversial rise in land deals could create a form of "neo-colonialism", with poor states producing food for the rich at the expense of their own hungry people.

Lees verder in The Guardian

Zie ook

Het web van Bin Laden. En Bush.

Voedselcrisis

Meer




US Meddling in Venezuela Elections

Caracas, Nov 13 (Prensa Latina) President Hugo Chavez' supporters are facing not only local opposition in November 23 regional elections, but also the interference of the United States.

According to US attorney and researcher Eva Golinger, five US institutions not authorized by Venezuela's Foreign Ministry are operating in the nation and supporting the opposition election campaign.

Lees verder

Council of Europe Rapport: Speaking of Terror

The international bodies have developed unbalanced
instruments that do not adequately ensure that human
rights are protected. In part, that is because some of the
worst national governments are the strongest supporters
of expansive international instruments to justify
their domestic abuses. The Commission and Council of
the European Union have been especially deficient in
ensuring that human rights are respected in their proposals
relating to anti-terrorism and communications
privacy.


Council of Europe Rapport: Speaking of Terror

‘Opgepakte Duitsers zijn geheim agenten’

PRISTINA - De drie Duitsers die zijn opgepakt op verdenking van een aanslag op een EU-kantoor in Kosovo vorige week, zijn volgens Duitse media medewerkers van de Duitse inlichtingendienst BND. Ook een anonieme politiebron in Kosovo heeft gezegd dat de drie voor de BND werken.

Lees verder



Inderdáád iets met a-muzikale vlaggetjes....

zaterdag 22 november 2008

Secrets of the Federal Reserve

Het is een lap tekst. Maar dan heb je ook wat. Wat? Achtergrondinformatie over de instantie die een hoofdrol speelt in de oorzaken van de kredietcrisis.

Secrets of the Federal Reserve

Het web van Bin Laden. En Bush.

"European intelligence provided to WMR confirms that Osama bin Laden has been a major kingpin in drug shipments to Europe and North America since 1991, when he established a major drug smuggling network in Sudan and Saudi Arabia.

"WMR can also confirm that the Bush administration's cozying up to the Sudanese government (which once provided Osama Bin Laden safe haven) is another indication that the Bush family continues to engage in joint financial activities with Osama Bin Laden.

Lees verder bij Aangirfan

vrijdag 21 november 2008

NIC Global Trends 2025 report: US influence on the decline

The Global Trends 2025 report released from the US National Intelligence Council (NIC) has confirmed what analysts have been saying for years: The United States is in the beginning stages of a long period of decline.

Lees verder op Now Public en bij DKNWZ in het NL

Fortis/ABN wordt Paars 3

AMSTERDAM - De aanstelling van oud-minister van Financiën Gerrit Zalm tot topman bij Fortis/ABN heeft in politiek Den Haag tot wisselende reacties geleid.

Oppositiepartij SP is niet tevreden met de keuze voor Gerrit Zalm als nieuwe topman van de bankencombinatie tussen ABN Amro en Fortis.

Lees verder


Grappig. Gerrit Zalm, de koning van het paarse marktfundamentalisme (mede mogelijk gemaakt door de PvdA) heeft tegenwoordig zelfs miljardairs als George Soros als opponent...

donderdag 20 november 2008

Iraqi Parliament Debate on Pact Erupts in Chaos

The Iraqi Parliament’s debate on the Status of Forces Agreement (SOFA) was expected to be contentious, but it would have been difficult to envision just how contentious things ended up today. Influential Shi’ite cleric Moqtada al-Sadr’s parliamentary bloc had firmly opposed the SOFA from the beginning, and loudly forced an adjournment as the SOFA was being read to parliament.

Lees verder bij AntiWar.com

De werkelijke uitkomst van de G20-top

All of the organizations and players who reaped a fortune engineering the debt and derivatives bubbles will be allowed to keep their winnings.

Alle organisaties en spelers die een fortuin hebben geoogst met de creatie van de schulden-en derivatenbubbels mogen hun winsten behouden.

Lees alle 9 punten bij Solari.com

Wilders: weerbericht ‘links pamflet’

Ook de politieke correctheid van de dagelijkse vooruitzichten is Wilders een doorn in het oog: “Waarom horen we wel dat depressies vanuit Engeland ons land naderen, maar wordt verzwegen dat ze hun oorsprong vinden op de Antillen?"


Lees verder bij De Speld

Nou snap ik ook waarom Ronald Zeurensen een rechts-populistisch weerbericht wenst :)

(even voor de zuurpruimen: De Speld maakt satire!)

JSF laat spanning in coalitie stijgen

DEN HAAG -Topoverleg moet voorkomen dat de spanning in de coalitie over de Joint Strike Fighter (JSF) verder oploopt. Fractievoorzitters en defensiewoordvoerders proberen de zaak vandaag vlot te trekken. Regeringspartijen PvdA en ChristenUnie ergeren zich aan de starre opstelling van het CDA, dat weigert het besluit voor de aanschaf van twee JSF-testtoestellen uit te stellen.

Lees verder

Mosquito ongrondwettelijk

Zie artikel 11 van de grondwet.


Ter Horst gaat gemeenten waarschuwen dat er mogelijk grondwettelijke bezwaren kleven aan het gebruik van de mosquito. Gemeenten moeten vervolgens zelf beslissen of ze de zoemende apparaten weghalen of een uitspraak van de rechtbank uitlokken.

De SP deed enkele maanden geleden een vergeefse poging om de mosquito te verbieden. De socialisten vrezen dat de mosquito gehoorschade oplevert en dat het apparaat inbreuk maakt op de persoonlijke levenssfeer. Een verzoek voor een verbod kreeg in de Tweede Kamer alleen steun van GroenLinks en de Partij voor de Dieren.

Ter Horst noemt de onaantastbaarheid van het lichaam als grondrecht dat mogelijk wordt geschonden door de mosquito, evenals het recht op bewegingsvrijheid.


Lees verder bij Trouw

Duitsers aangehouden voor bom in Kosovo

PRISTINA - De politie in Kosovo heeft drie Duitsers aangehouden die ervan worden verdacht explosieven naar het kantoor van de speciale vertegenwoordiger van de Europese Unie, Pieter Feith, te hebben gegooid.

Lees verder

Iets met a-muzikale vlaggetjes?

woensdag 19 november 2008

Leestip: ‘’Al Qaeda leider’’ Abu Qatada

Freedomfiles fileert de berichtgeving over "Al Qaeda-leider" (en MI6-beschermeling) Abu Qatada op Zapruder.nl.

Bedrijfsartsen willen toegang EPD

Begin december presenteert de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) het ‘Elektronisch Sociaal Medisch Dossier’ (ESMD), een eigen elektronisch patiëntendossier.

Lees verder


Slechte zaak. Ik weet uit mijn omgeving dat bedrijfsartsen in de praktijk het belang van de patiënt vaak niet op de eerste plaats zetten. Al dan niet onvrijwillig.

Een bedrijfsarts streeft in de praktijk vooral een snelle hervatting van de werkzaamheden door de patiënt na, om kosten voor de werkgever te besparen. Medische gegevens zullen daarom ook anders geïnterpreteerd worden door een huisarts/specialist, als door een bedrijfsarts.

Toegang tot het EPD door bedrijfsartsen zal daarom zeer waarschijnlijk leiden tot nóg meer ontoelaatbare druk op de patiënt, die daardoor te vroeg weer aan het werk gaat, met
op de langere termijn alle nadelige gevolgen, voor zowel patiënt als werkgever vandien. Dit plan is in mijn ogen daarom een zéér grote stap te ver, als het gaat om privacyschending.

Schandaal: Vaccinatie baarmoederhalskanker definitief

Wederom een zwarte dag..

Het komt niet vaak voor dat ik niet op de juiste woorden kan komen.
Lees hieronder over hoe de overheid de keuze heeft gemaakt om een product wat al zoveel levens heeft gekost inde de vs en uk tegen willens en wetens op te nemen in het RIJKS (???!!!) vacinatieprogramma... Mijn god, leren ze dan nooit van hun fouten?

ENT JE NIET IN!!

Reacties op Zaplog.nl

‘Vaccinatie jonge meisjes leidt tot meer doden’

ROTTERDAM - Een grootschalig vaccinatieprogramma tegen baarmoederhalskanker kan leiden tot juist méér sterfgevallen in plaats van minder. Met die verontrustende waarschuwing komt het Nederlands Huisartsengenootschap (NHG) morgen in het artsenblad Medisch Contact.

Lees verder bij AD.nl

Congo: Western intervention behind bloodbath

November 19, 2008 9:54 | By Tony Iltis


Despite Western media and politicians having largely ignored a decade of genocidal warfare that has cost 6 million lives, the recent upsurge in fighting in the east of the Democratic Republic of the Congo (DRC) has drawn not only media attention, but visits to the region by the British and French foreign ministers and United Nations Secretary-General Ban Ki-Moon.

Lees verder op Spectrezine

McSex



Lees een voorproefje van het boek van Myrthe Hilkens

Gerelateerd:

Politie arresteert Haagse internetpooiers

Beperkt Houdbaar-Het Vervolg

"The People vs. The Beauty-Industry."

Oh Meisje


'Defensie liegt weer over JSF-concurrent'

‘Waarom geeft de Vries voortdurend verkeerde informatie aan de Tweede Kamer? Wil hij Saab een echte kans geven of heeft hij in feite al lang gekozen voor Lockheed en vindt jullie parlement dat allemaal goed?’

Lees verder

Internetregistratie reizen VS verplicht

Wil je naar de Verenigde Staten op vakantie? Vanaf 12 januari moet je je eerst via internet registreren.
Dat maakte het Amerikaanse ministerie van binnenlandse veiligheid bekend. Het is een extra uitbreiding op de verregaande veiligheidsmaatregelen die de VS sinds 11 september 2001 hebben gelanceerd. Mensen die niet vooraf hun bezoek registreren kunnen het land niet in.

Dag.nl

Ik ga voorlopig niet naar de VS, totdat deze onzin weer afgeschaft is. Misschien dus nooit. Jammer dan.

Nieuw fascisme bedreigt Roma-zigeuners

Stewarts visie wordt ondersteund door een recent verschenen rapport van Human Rights First over haatmisdrijven tegen Roma. “Als belangrijke politici in Europa spreken over “oplossingen” voor “het Romaprobleem” en daarbij spreken over het gebruik van dynamiet, schrikdraad, politiefoto’s, vingerafdrukken van mannen, vrouwen en kinderen en deportaties, dan doemen onvermijdelijk historische parallellen op.”

Vijandigheid tegen Roma is vooral sterk aanwezig in Italië, waar partijen van de coalitie van premier Silvio Berlusconi openlijk hebben geprobeerd om alle Roma tot crimineel te bestempelen. De Roma hebben in Italië geen officiële minderheidsstatus en kunnen dus ook geen Italiaans staatsburgerschap aanvragen.

Lees verder bij Gazet van Antwerpen


Meer over Roma en Sinti:

Uitzending Gemist


Daders homogeweld autochtoon

Rotterdam, 17 nov. De politie heeft in de eerste helft van dit jaar 150 meldingen van geweld tegen homoseksuelen geregistreerd. De verdachten zijn in overgrote meerderheid (86 procent) van autochtone afkomst.

Lees verder

Weer een mythe onderuit...

dinsdag 18 november 2008

Strange reports on the hijacked Saudi oil tanker

The Saudi border guards denied the reports of a hijacked Saudi ship; they [border guards] did not receive any distress call from any ship or Saudi oil tanker exposed to a piracy operation.

Lees verder

Afghan article says US Bin-Ladin hunt phoney

So, the rumour was right: French soldiers trapped Usamah Bin-Ladin, but were not allowed by the Americans to arrest the apparent fugitive leader of Al-Qa`idah. A Bin-Ladin documentary just released by French documentary cinema examines this issue, an issue which has led to heated debate in the French media.

Lees verder bij Juan Cole

URGENT: Kidnapped by the Israeli Navy

FOR IMMEDIATE RELEASE Date : 11-18-2008 Fifteen Palestinian fishermen along with three internationals have been kidnapped in Palestinian waters by the Israeli Navy. They were fishing seven miles off the coast of Deir Al Balah, clearly in Gaza fishing waters and well within the fishing limit detailed in the Oslo Accords of 1994.

The fishermen and the human right's observers were transferred from 3 separate boats to the Israeli warships. Other Palestinian fishermen reported that the 3 boats were seen being taken north by the Israeli Navy.

Lees verder

Hoe de CIA Osama Bin Laden creëerde

Waarom lees je dit soort stukken, zoals in dit geval bij het Australische Green Left, niet bij de Nederlandse linkse politieke partijen, vraag ik me af?

Bin Laden has simply continued to do the job he was asked to do in Afghanistan during the 1980s — fund, feed and train mercenaries. All that has changed is his primary customer. Then it was the ISI and, behind the scenes, the CIA. Today, his services are utilised primarily by the reactionary Taliban regime.

Bin Laden only became a “terrorist” in US eyes when he fell out with the Saudi royal family over its decision to allow more than 540,000 US troops to be stationed on Saudi soil following Iraq's invasion of Kuwait.

Lees de cover story van Norm Dixon in zijn geheel bij Green Left.

Banker Manipulation Of Gold And Silver Prices Further Exposed

Murphy and the GATA has been attempting to expose the blatant manipulation for a number of years now. "The gold market is managed by certain central banks and their agents, the bullion banks" he wrote in 2005. "It is a price-fixing case involving some very powerful people and institutions … in fact it is a Gold Cartel."

Murphy and others have revealed how the IMF and the central banks have sought to suppress the gold price over the last 10 years in order to maintain their monopoly over an economy based on debt and fiat paper currencies.

We have previously reported on how the official COMEX gold future numbers are completely divorced from reality and banker manipulation is rife.

Recently, influential private investment advisor Martin Hennecke echoed these sentiments declaring that the anomalous price trends were partly a result of temporary deleveraging as well as, “manipulation as the central bankers and the politicians don’t want you to panic out of their debt and go into gold.”

Hennecke and other investors such as Jim Rogers have predicted that gold prices will explode towards $2,000 an ounce with future hyperinflation resulting from the global central banks’ insistence on printing their way out of economic turmoil.

Last week more evidence of the manipulation of precious metals emerged with Silver market analyst Ted Butler obtaining a letter from the U.S. Commodity Futures Trading Commission to U.S. Rep. Gary G. Miller, Republican of California. The letter virtually confirmed Butler's speculation in September that the smashing of the silver price this year involved JPMorganChase's takeover of Bear Stearns in March.

Lees verder op Infowars

maandag 17 november 2008

The G-20’s Secret Debt Solution

Goudhaantje en ervaren marktvoorspeller Larry Edelson:

If you think this weekend’s G-20 meetings in Washington are only about designing short-term fixes to the financial system and regulatory reforms for banks, hedge funds, brokers, mortgage companies and investment banks … think again.

Behind the scenes, a far more fundamental fix is being discussed — the possible revaluation of gold and the birth of an entirely new monetary system.

I’ve been studying this issue in great depth, all my life. And given the speed at which the financial crisis is unfolding, I would be very surprised if what I’m about to tell you now is not on the G-20 table this weekend.

Furthermore, I believe the end result will make my $2,270 price target for gold look conservative, to say the least. You’ll see why in a minute.


Lees verder bij Money and Markets

GroenLinks, SP: spoeddebat aftreden Vogelaar

Fractievoorzitter Kant van de SP noemt het "onsmakelijk dat een paar regenten bij de PvdA" de eigen bewindspersoon zijn afgevallen zonder daarbij verantwoording in de Tweede Kamer of het kabinet af te leggen.

Lees verder

G-20 summit 'punts' till April



Meer bij The Real News

Michael Hudson over de G20

Michael Hudson op Counterpunch:

The U.S. economy has been living on a combination of foreign dollar recycling and bank credit that has been used simply to “create wealth” by inflating asset prices, not by financing new capital formation.

As matters have turned out, the banks have gone broke doing this. The Treasury has given them trillions of dollars of aid, and even more as special tax favoritism, loan and deposit insurance guarantees. This can only continue as long as banks can make the inevitable collapse of compound interest schemes appear to be unthinkable. That attempt is what doomed the G-20 meetings this weekend, and it will doom any future U.S. administration that tries to follow in its footsteps.


Lees verder

zondag 16 november 2008

Europarlement luidt noodklok over bijensterfte

Het Europees Parlement luidt de noodklok over het geringe aantal bijen in Europa. Afgelopen zomer waren er veel minder bijen dan gebruikelijk, wat tot problemen leidde bij imkers, boeren en tuinders. Zonder bijen raken bloemen niet bevrucht, met als resultaat minder planten, groenten en fruit.

Lees verder bij NRC

Big Brother, May I? Soon, You’ll Need Uncle Sam’s Permission to Travel Almost Anywhere

It's bad enough needing to ask Uncle Sam for permission to leave the United States, and to reenter it. But an internal passport is a blueprint for totalitarianism.


Lees verder

zaterdag 15 november 2008

Barack Obama is warned to beware of a ‘huge threat’ from al-Qaeda

Barack Obama is being given ominous advice from leaders on both sides of the Atlantic to brace himself for an early assault from terrorists.

Lees verder

Freddie Mac says it is worth less than zero

The company said that it had lost $13.7 billion (£9.2 billion) in the third quarter of the year and begged for $13.8 billion from the US Treasury in rescue funds.

Lees verder

Leading Economist Warns of Food Riots

When top trend forecaster Gerald Calente predicted riots and revolution, many people shrugged and thought, "he's gone off the deep end".

But leading economist Nouriel Roubini is also now warning of food riots, and blaming it on the Fed and Treasury's policies and bank priorities:

Lees verder bij George Washington

Amerikaanse steden flink in de problemen

NEW YORK (ANP) - De burgemeesters van de Amerikaanse steden Philadelphia, Atlanta en Phoenix hebben de Amerikaanse overheid gevraagd een deel van het reddingspakket van 700 miljard dollar beschikbaar te stellen.

Lees verder

Glasvezelproducent PPG ontslaat 90 flexwerkers

WESTERBROEK - Glasvezelproducent PPG in Westerbroek zet per direct 90 uitzendkrachten op straat. Als gevolg van de kredietcrisis is een kwart van de productie stil gelegd.

Lees verder

Ijslanders protesteren om kredietcrisis

IJsland dreigt als staat failliet te gaan door de ineenstorting van de drie grote IJslandse banken. De staatskas kan alleen nog worden gered door het IMF. De inflatie en de werkloosheid in IJsland zijn de laatste maanden sterk gestegen.

Lees verder

Spanningen tussen Hongarije en Slowakije

Premier Fico van Slowakije en premier Gyurcsány van Hongarije zijn er tijdens overleg niet in geslaagd de spanningen tussen hun landen weg te nemen. Er is al weken geweld tussen Hongaarse betogers en de Slowaakse politie en er zijn aanslagen gepleegd door nationalisten.

Lees verder

PVV, PvdA, CDA willen centrale database vingerafdrukken

De plannen staan in een wetsvoorstel van staatssecretaris Ank Bijleveld (Binnenlandse Zaken) dat donderdag behandeld is door de Tweede Kamer. Voor het wetsvoorstel bestaat een meerderheid, bestaande uit PvdA, CDA en PVV. Het wetsvoorstel regelt dat er een einde komt aan de gedecentraliseerde opslag van paspoortgegevens en dat er extra biometrische gegevens van elke paspoorthouder worden opgeslagen in de nieuwe centrale database.

Lees verder bij Tweakers


Tot zover de mythe van de Partij voor de "Vrijheid." En ook bij D66 lijken onze privégegevens niet veilig.

woensdag 12 november 2008

Demonstraties aangekondigd bij 60ste verjaardag Navo

Internationale NAVO-top op 3 en 4 april 2009 in Straatsburg aangegrepen voor massaal protest

In 2009 viert de NAVO haar 60ste verjaardag op een top in Straatsburg. Maar de NAVO verkeert in Afghanistan in een diepe crisis, terwijl spanningen verder zijn opgelopen door de oorlog tussen Georgie en Rusland. In Straatsburg hopen de VS de NAVO te verenigen rond een nog hardere koers: hogere defensieuitgaven, een nieuw raketschild en verdere uitbreiding richting het oosten. Daarom grijpen anti-oorlogsgroepen uit heel Europa de top aan om massaal te protesteren.


Lees verder


Er zijn inmiddels enkele voorbereidingsbijeenkomsten geweest, zie daarvoor de bovenstaande link. Interessant zal zijn wat de inzet van met name de progressieve Nederlandse politieke partijen zal worden, met betrekking tot de Navo.

De SP bijvoorbeeld bespreekt momenteel met haar leden de conceptnota "Brandhaard Aarde", waarin over de Navo onder meer staat:


Onze voorstellen:
1. Er moet openheid komen over de oorspronkelijke verdragen, de NAVO nucleaire doctrine en de locatie van nucleaire strijdkrachten.
2. Amerikaanse kernwapens moeten worden verwijderd van Europese, inclusief Nederlandse bodem.
3. De nucleaire strategie van de NAVO moet worden afgeschaft.
4. Een NAVO-rol in de beveiliging van energievoorzieningen is ongewenst omdat dit een korte stap
verwijderd is van interventieoorlogen.
5. Geen deelname of steun aan militair ingrijpen zonder VN-mandaat.
6. Herstel het Conventional Forces in Europe-verdrag zoals oorspronkelijk bedoeld:
oorlogsvoorkomend en stabiliserend. Buitenlandse bases op Europees grondgebied passen
daar niet bij.
7. Geen deelname aan de NATO Response Force als deze wordt ingezet zonder VN-mandaat.
8. Geen deelname Amerikaans raketschild in Europa vanwege offensieve karakter.




Klinkt op zich best sympathiek allemaal. Maar het gaat mij lang niet ver genoeg.

Ook vind ik de nota tekort schieten in de erkenning dat sommige beleidsbepalende terreur- aanslagen tot false flags gerekend kunnen worden, met onder meer als doel privacy-en vrijheidsschendende regelgeving door te drukken, de publieke opinie in de richting van "noodzaak tot oorlog" te kneden en corporate driven conflicten en oorlogen in gang te zetten.

Daar is geen toeval bij. Zoals ook de kredietcrisis niets met toeval te maken heeft. Het is de hoogste tijd dat de politiek dat gaat erkennen. Een Irak-onderzoek, en eisen stellen aan de Navo zoals hierboven, kan niet meer dan een bescheiden begin zijn van véél meer.

Onderzoek het toeval.

Duitsland schiet door met antiterreurwet


Witte Huis verliest zaak over herstel verdwenen e-mails

Toen de CIA in 2003 de naam van geheim agente Valerie Plame liet uitlekken, kwam aan het licht dat er over een periode van 225 dagen e-mails werden vermist.

Lees verder bij Tweakers

Klink rijdt gevaarlijke schaats met Elektronisch Patiënten Dossier

Huisarts David de Boer en advocaat Saskia Reuling in het NRC:


De brief over het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) van minister Klink die 2 november jl. bij de burger op de mat is gevallen, is prematuur en ondemocratisch. Het is een oneigenlijke poging om steun te organiseren voor zijn standpunt onder de noemer van informatieverstrekking. De brief heeft meer weg van een verkapte reclame-uiting dan van objectieve voorlichting.

Het wetsontwerp EPD is nog niet behandeld/goedgekeurd in de Tweede Kamer en is dus nog geen wet. Door hierop vooruit te lopen probeert de minister een fait accompli te creëren: indien een relatief klein aantal burgers gebruikt maakt van de mogelijkheid tot bezwaar levert hem dit een belangrijk argument pro op voor de discussie in het parlement. Onterecht: doordat de voorlichting aan het publiek eenzijdig en gemankeerd is én het maken van bezwaar omslachtig, creëert de minister bij voorbaat de door hem gewenste uitkomst.


Lees verder

Meldingsplicht diefstal betalingsgegevens voor bedrijven

Bedrijven worden in de toekomst verplicht aan klanten te melden als hun betalingsgegevens zijn gestolen of gehackt. Dat heeft minister Hirsch Ballin (Justitie) dinsdag toegezegd in antwoord op vragen van SP-Kamerlid Arda Gerkens. Gerkens stelde vragen naar aanleiding van een onderzoek van het tv-programma Zembla waaruit bleek dat onder andere Russische websites in Nederland gestolen credit card-gegevens verkopen.

Lees verder


Zembla

Kamer eist garantie van ziekenhuizen over patiëntgegevens

DEN HAAG - Ziekenhuizen moeten gewezen worden op de naleving van bestaande codes voor het uitwisselen van patiëntgegevens. Dat stelt een meerderheid in de Tweede Kamer.

Lees verder en bekijk reportage bij RTV West

dinsdag 11 november 2008

We are Sick of the American-Israeli Interference

I am writing this article after I escaped from the criminal action of Israelis on November 1, 2008, who came to Vienna to watch and to harass me. I wonder if the mission of these criminals to terrorize me in exile was coordinated between the Israelis and the Palestinian “security” team, just like what is happening in Palestine now.

Lees verder

Neocons and Neoliberals: Two Masks, One Face

But neocons and neoliberals are very similar to each other. Neocons are alot more similar to neoliberals than to true conservatives; neoliberalss are more similar to neocons than to real liberals.

Do you get it? Both the Republican and Democratic party are now run by people with identical agendas: make the big corporations richer and expand the American empire.


Lees verder bij George Washington

Questioning ‘Dirty Bomb’ Plot, Judge Orders U.S. to Yield Papers on Detainee

By WILLIAM GLABERSON

WASHINGTON — Saying he questioned the government’s claim that a Guantánamo Bay detainee had planned a radioactive-bomb attack in the United States, a federal district judge ordered the Justice Department on Thursday to give the detainee’s lawyers documents on his treatment.

The documents are central to the claim of the prisoner, Binyam Mohamed, that he falsely confessed to the dirty-bomb plot and other offenses only after being tortured in Morocco at the direction of the United States.

Lees verder in New York Times

ACLU wants probe into police-staged DNC protest

"The actions of the undercover detectives on August 25, 2008, may have had the effect of exacerbating an already 'tense situation,' as their feigned struggle led nearby officers and the public to believe that a commanding officer was being attacked by protestors and that the situation necessitated the use of chemical agents," says the letter, written by ACLU staff attorney Taylor Pendergrass.

"Such actions may have escalated the overall situation by causing officers on the scene to fear that the protestors threatened their safety, when in fact the struggle was only between uniformed officers and undercover officers," he wrote.


Lees verder


Wie hebben er belang bij dat protesten uit de hand lopen? Niet de demonstranten.

Documents linking Iran to nuclear weapons push may have been fabricated

The International Atomic Energy Agency (IAEA) has obtained evidence suggesting that documents which have been described as technical studies for a secret Iranian nuclear weapons-related research program may have been fabricated.

Lees verder op Raw Story

zaterdag 8 november 2008

Van Houcke over Obama

Ik kom sowieso nog met een persoonlijk commentaar over de verkiezing van Barack Obama als president. Maar journalist Stan van Houcke heeft een, voor mij althans, bijzonder herkenbaar commentaar over de Obamania-hype geplaatst op zijn blog.

Lees verder

vrijdag 7 november 2008

We ARE a Better Country Than This

The Economy: THE UNCONSTITUTIONAL FEDERAL RESERVE: You must eliminate the federal reserve system if the American people are to have any chance of prospering.[...]


Foreign Policy: ISRAEL ISRAEL ISRAEL. While I am an American Jew, I am embarrassed and ashamed of the Israeli government and their daily atrocities against a helpless population, the Palestinians. If America is to be taken seriously, we MUST not turn a blind eye to Israel
.

Lees David's volledige comment op MyBarackObama

donderdag 6 november 2008

Israel cautions against dialogue with Iran

Israel said Thursday U.S. President-elect Barack Obama's stated readiness to talk to Iran could be seen in the Middle East as a sign of weakness in efforts to persuade Tehran to curb its nuclear program.

Lees verder

Socialists: Obama no socialist

These are hard times to be a socialist in America. And not just because there's a bourgeois-bloated Starbucks on every other corner, thumbing its capitalist nose at the proletariat.

No, it's tough these days because you've got politicians on the right, the same guys who just helped nationalize the banking system, derisively and inaccurately calling the presidential candidate on the left a socialist. That's enough to make Karl Marx harumph in his grave.

Local communists, rarely tapped as campaign pundits, say Sen. Barack Obama and his policies stand far afield from any form of socialism they know.

Lees verder

Big Pharma May be Handed Blanket Immunity for All Drug Side Effects, Deaths

(NaturalNews) The Supreme Court may rule that pharmaceutical companies cannot be sued for dangerous or even deadly side effects from their drugs if those side effects arise from an FDA-approved use.

Lees verder

woensdag 5 november 2008

Michael Hudson over neoliberaal Europa

Zeer aanbevelenswaard interview op Guns and Butter met Michael Hudson,en van de laatste Mohikanen onder de economen die nog begrijpen hoe de wereldeconomie in elkaar zit.

Michael Hudson levert regelmatig bijdragen aan a.o. Globalresearch.ca, en onafhankelijke radiostations. Ook is Hudson hoogleraar aan één van de academische instellingen waar de Chicago-school van Milton Friedman c.s. nog niet de echte economische wetenschap heeft verdrongen.


Lees en luister bij Yelamdenu

dinsdag 4 november 2008

Colombia: Stakingen en groeiend sociaal protest tegen regering Uribe

De regering Uribe schijnt maar moeilijk overweg te kunnen met deze kritiek of andere vormen van gerechtvaardigd protest. Dat leidt tot verkrampte reacties, waarbij geprobeerd wordt om legitieme verzuchtingen en argumenten te ontkrachten door de oppositie te criminaliseren, te beschuldigingen van terrorisme of van banden met de FARC.

Lees verder bij MO

US Elections 2008











maandag 3 november 2008

Members of Israeli spy ring 'related to 9/11 hijacker'

BEIRUT: Two men arrested for running an Israeli spy ring in the Bekaa Valley are relatives of a suicide hijacker who piloted a plane in the September 11, 2001, attacks, a security source told The Daily Star on Sunday. The Lebanese Army announced on Saturday that it had arrested two people suspected of involvement with a spy network that gathered information for Israel's intelligence services.

The army said that the men had been arrested on Friday, but the source said that they were actually captured two weeks ago and the discovery of the arrests by the media prompted the army to announce their capture.

Lees verder

Trouw-lezers willen nieuwe wereldmunt...



Trouw 4 november 2008 1:32


Ik niet. Voor mij gaat de euro al te ver. Doe mij maar een lokale, echte, gedekte munt. Helaas denkt het IMF er anders over.

Privacy is in het geding bij gebruik EPD

,,De hoeksteen van mijn werk is dat informatie over patiënten de praktijk in principe niet verlaat. Dat is straks voorbij, vrees ik.’’

,,Ik ben er niet gerust op dat mensen erop kunnen vertrouwen dat hun privacy is gewaarborgd,’’ zegt Schonck. ,,Als een patiënt naar de orthopeed moet met een knieprobleem, ziet die specialist waarschijnlijk ook dat hij pas nog bij een andere dokter was vanwege een erectiestoornis. Willen we dat?’’

Huisartsen in de bres voor privacy

Zie ook

Woede om EPD-brief Klink

Grenswetenschap: maandelijks privacyschending-overzicht

Grenswetenschap.nl houdt maandelijks bij welke privacyschendende maatregelen er wereldwijd worden ingevoerd.

Lees verder

Vogelaar gaat proberen de zeepbel op huizenmarkt in stand te houden

Minister Vogelaar gaat proberen de zeepbel in de Nederlandse huizenmarkt in stand te houden. Dit omdat Nederland een veel te grote financiële sector en de hoogste hypothecaire schulden ter wereld heeft.

Lees verder

Veroordeling Samir A. onjuist?

Quote:


Resumerend kan mijns inziens gesteld worden, dat de veroordeling van de vier verdachten in Hoger Beroep in verband met terroristische voorbereidingshandelingen, stoelt op zowel weinig tot zeer vaag bewijs, alsmede op vooronderstellingen en speculaties van de rechtbank. In dit verband beveel ik iedereen aan, het hieronder vermelde arrest door te lezen, dat overigens eveneens opvraagbaar is op www.rechtspraak.nl, via de zoekmachine

Wel ben ik van mening, dat op grond van de aangetroffen wapens en munitie, een veroordeling op grond van verboden wapenbezit, wettig en overtuigend is. Daarmee is echter niet bewezen, dat er ook een aanslag mee voorbereid zou worden.

Het is mijns inziens evident, dat iedere veroordeling van welke verdachte ook, die stoelt op bovenstaand bewijsmateriaal, dat bovendien sterk wordt gekleurd door de opvattingen van de rechtbank ten aanzien van de echte of vermeende ''radicale Islam'', in een rechtsstaat onacceptabel is.

Mijns inziens balanceert dit vonnis dan ook op de rand van, hetgeen Mr Nooitgedagt [raadsman van Soumaya S] noemde; een politiek vonnis. Het verdient geen betoog, dat dergelijke vonnissen niet alleen de rechten van verdachten in ernstige mate ondergraven, maar '''de Nederlandse democratie in het hart raken''


Volledig artikel van A.Essed

Een pijplijn dwars door Afghanistan

De voorgeschiedenis van de oorlog in Afghanistan begint vèr voor 9/11. Een goede reminder waarom "we" aan het "wederopbouwen" zijn in Uruzgan:

Overzichtelijke tijdlijn door Mr.Drs. Bou.

Miljarden voor de banken, niks voor de AWBZ

Ons kabinet heeft vele miljarden over voor de gokkers in de banksector (waarbij de nota bene niet-beursgenoteerde Rabobank nog een extra slaatje probeert te slaan uit de kredietcrisis, door middel van, jawel, maar weer weer een extra verzekering).

Maar 45 miljoen voor de AWBZ is teveel gevraagd voor het kabinet. Terwijl de kans groot is dat het aantal daklozen en verslaafden de komende tijd zal stijgen. Door de economische crisis, en door het weer afglijden van mensen die de zorg hard nodig hebben.

Met als gevolg een stijging van de criminaliteit, hetgeen dan ongetwijfeld als argument misbruikt zal worden voor verdere big brother-maatregelen.

Laat ik eens een understatement maken: best aso.

Staking bij Nemef

(Novum) - Personeel van slotenmaker Nemef voert maandag en dinsdag actie bij de poort van het bedrijf, in Wenum Wiesel bij Apeldoorn. De werknemers zijn boos dat het bedrijf de productie naar Slowakije en China wil verplaatsen en eist een goede compensatieregeling.

Lees verder



Race to the bottom....

ING verliest 44 kilo goud

Bij een ING-filiaal in het Belgische Overijse is maar liefst 44 kilo goud ontvreemd. Reken maar uit.


Uit het artikel:

De bewakingscamera's van het bankkantoor stonden niet aan op het moment van de feiten.
Nogmaals: reken maar uit ;)

zondag 2 november 2008

Democratie is onverzoenbaar met het moderne kapitalisme

Michael Parenti is een van de belangrijkste progressieve denkers van de VS. Hij wordt omschreven als leesbaarder dan Noam Chomsky en ernstiger dan Michael Moore. Zijn nieuwste boek heet Democratie voor de elite.

Lees verder bij Pol de Vos

Brandbommen in Ternate

JAKARTA - In Ternate, de hoofdstad van de Indonesische Noord-Molukken, hebben maandagochtend rond half vier (lokale tijd) drie bomexplosies plaatsgevonden. Dat meldden lokale media.

Lees verder op nu.nl

Alvast een passende sfeer scheppen?

The Pentagon Trap

Michael Rivero, webmaster van What Really Happened, waarschuwt al enige jaren voor, wat hij noemt, de "no-plane at the Pentagon-onzin", welke gebruikt zou kunnen worden om iedereen die vraagtekens zet bij de officiële 9/11-complottheorie ongeloofwaardig te maken.

Lees verder



Ik denk dat hij wel een punt heeft, al vind ik de no-planes in the WTC-discussie misschien nog wel ernstiger. Het zou me niet verbazen als de FBI opeens videoopnamen vrijgeeft waarop duidelijk iets, wat op een vliegtuig lijkt, neerstort op het Pentagon.
Aan de andere kant vind ik het motief voor de aanslag op het Pentagon nog belangrijker dan de vraag of er een vliegtuig, een raket, een onbemand vliegtuig of een explosief is gebruikt. Zéker gezien de actualiteit.

zaterdag 1 november 2008

Bolivia stopt DEA-spionnen

'Defending Bolivia'

"From today all the activities of the US DEA are
suspended indefinitely," the Bolivian leader said in
the coca-growing region of Chimore, in the central
province of Chapare.

Lees verder

Disinformation Campaign by DEA Intended to Threaten Venezuela?

By Bailey Wojohoitz - July 20, 2008, 7:08AM

Just this week, my news filters started picking up what increasingly appears to be a disinformation campaign aimed at "poisoning the well" in Latin America:

Lees verder

The New Technology of Repression

The Pentagon’s Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) has begun granting contracts to software firms to create algorithms that can be applied to the real-time video feeds from drone aircraft so the data can be sorted and stored on a wide range of human activities, from digging a ditch to climbing into a car to kissing someone. Lees verder


Geld zat....

Amerika is failliet

Amerika is failliet. De Amerikaanse staatobligaties zijn totaal overgewaardeerd. "De laatste bubble ter wereld. Amerika heeft 13.000 miljard dollar (13 triljoen) schuld en leent elk jaar 1.000 miljard dollar bij."


RTL Z heeft een aardig artikel met nog aardiger quotes van George Soros en Jim Rogers. Hoewel ik zelf niet zo positief ben over de ECB als Soros, en ook niet over zowel de "gewone" als de genationaliseerde banken, is het wel een artikel om wat van op te steken.

Lees.

Global warming? Op welke planeet dan?

As the first graph above shows, the linear regression not just for the past five years but for the past seven years shows a decisive and continuing cooling. Keenlyside et al. (2008) do not expect a new record year for global temperature to occur until at least 2015. If they are right, then the IPCC’s climate-sensitivity estimates must be - as Monckton (2008) finds them to be - prodigious exaggerations. False data will no longer convince any impartial mind to believe in the fantasy of anthropogenic “global warming”?

Lees verder