Bookmark and Share

vrijdag 11 januari 2008

Gemeente wil culturele broedplaats De Vloek ontruimen

De culturele broedplaats De Vloek in de Scheveningse Haven moet op 17 januari voor de Haagse rechtbank verschijnen om zich te verdedigen tegen een ontruimingseis van de Gemeente Den Haag.

Het kraakpand De Vloek zit al meer dan vijf jaar aan de Hellingweg in de Scheveningse haven en heeft zich ontwikkeld tot één van de grootste sociaal-culturele vrijplaatsen van Nederland. In het voormalige bedrijfspand zitten veel kunstenaars en ondernemers met ateliers en werkruimtes, er zijn oefenruimtes voor bands en toneelgroepen, er is een eetcafé, een muziek-, film-, en theaterzaal (De Piratenbar) en woonruimte.

De Gemeente Den Haag wil De Vloek ontruimen omdat er een tijdelijk huurcontract is gesloten met de Stichting Topzeilen Scheveningen, die het pand wil gebruiken voor de winterstalling van boten. Vijf jaar geleden zegde de Gemeente aan de krakers toe dat die daar mochten blijven totdat het pand gesloopt zou worden.

Komende zaterdag 12 januari wordt een demonstratie gehouden voor behoud van De Vloek. Die start om 15.00 uur bij de Grote Kerk in Den Haag.

Bron Haags Pop Podium

Onderteken de petitie voor het behoud van De Vloek

Geen opmerkingen: