Bookmark and Share

donderdag 20 maart 2008

DOOD AAN DE KLOKKENLUIDER

Staatssecretaris Van Hoof tegen Spijkers: ‘Wanneer jij deze stukken gebruikt en of naar buiten brengt, dan heb ik ook een wapen dat voor jou absoluut en onherroepelijk dodelijk is’

Fred Spijkers vangt geen cent. Uit recent onderzoek van Deloitte blijkt alle dossiers over zijn arbeidsverleden en opgebouwde tegoeden ‘zoek’ zijn geraakt.

[...]

De meest concrete bevestiging voor deze lezing is het verhaal van twee militair getrainde experts op het gebied van gevaarlijke stoffen die tijdens de vuurwerkramp in Enschede als hulpverleners in het rampgebied werkten.
Als op 13 mei 2000 de vuurwerkopslagplaats van SE Fireworks ontploft, behoren de ervaren hulpverleners tot de eersten die in de door de explosie weggevaagde wijk Roombeek naar slachtoffers zoeken. Tot hun verbijstering vinden zij delen van ontstekingmechanismen van militaire explosieven, mogelijk ook van AP-23 landmijnen. Daags na de ramp brengen de hulpverleners rapport uit. Prompt worden ze weggestuurd met de mededeling dat zij hun bevindingen vooral niet wereldkundig moeten maken. In de weken na de ramp worden de hulpverleners diverse keren anoniem gebeld en met de dood bedreigd.

Volledig Nieuwe Revu-artikel van Alexander Nijeboer

Geen opmerkingen: