Bookmark and Share

woensdag 25 februari 2009

SP: Dertig voorstellen om de crisis aan te pakken

De SP van Agnes Kant profileert zich de laatste tijd duidelijk als hoedster van nutsvoorzieningen, waaronder de postmarkt, als pitbull op het Irak-dossier, en als progressief Euro-kritisch.

Daarnaast heeft de partij dertig voorstellen gedaan om de economische crisis aan te pakken. Deze zijn te downloaden als PDF.

De nadruk ligt op het voorkomen van het ontstaan van enkele mondiale superbanken, en op nationalisatie van grote Nederlandse banken. Verdere voorstellen behelsen het invoeren van een Tobin-tax op flitskapitaal, het vervangen van het IMF voor een World Financial Authority die de bevoegdheid krijgt om een internationale reservemunt uit te brengen. (ben daar zelf niet echt voor, mijn voorkeur gaat uit naar schaalverkleining van economische structuren, en het invoeren van lokale munteenheden).

En hop, de SP- fractie zit opeens zelf in een
financieel relletje, om 'teveel betaalde subsidies voor fractieondersteuning.' Waarvan ze overigens jaar na jaar een verlaging bepleit, zoals ze ook jaarlijks niet instemt met verhoging van vergoedingen voor volksvertegenwoordigers.

Geen opmerkingen: