Bookmark and Share

zaterdag 16 mei 2009

De echte dr. Doom: het kapitalisme kan net als het communisme mislukken; VS gaan failliet

Volgens Faber zullen de centrale banken op topsnelheid geld blijven drukken. Op de lange termijn leidt dit echter tot een val van de koopkracht en levenstandaard, vooral in ontwikkelde landen. De jaren 2006 en 2007 omschrijft hij als de 'top van voorspoed' en de wereldeconomie zal volgens Faber niet snel terugkeren naar dat niveau.

Lees verder bij RTL Z

In het Engels bij CNBC

UPDATE: Zie ook

Bailout Bubble gaat klappen, en dan oorlog??

Ik vind het nogal wat om met name het als laatste gelinkte scenario als onzin af te doen. Je hoeft geen econoom te zijn om te zien dat steeds ongedekt geld bijdrukken onvermijdelijk tot problemen gaat leiden, waar mensen van afgeleid dienen te worden, simpelweg omdat zij (wij) daar voor moeten bloeden. Is het niet financieel, dan wel op het slagveld.

Wedden dat daarom zowel sharia-promotors als moslimhaters meer media-aandacht gaan krijgen de komende jaren? Zodat iedereen zich radicaal gaat ingraven in de strijd over islamisering, in plaats van over deze moeder aller bubbels, waar iederéén, op een kleine elite na, de dupe van zal zijn.

Dit is waarom ik al jaren roep dat religie altijd als afleiding, als splijtzwam zal worden gebruikt om het verzet tegen de elite te smoren en te breken. Dat scenario lijkt me duidelijk uit te komen. Zolang we dat allemaal toestaan.

Geen opmerkingen: