Bookmark and Share

donderdag 16 oktober 2008

"Controle"-actie bij Delfts station

Wie vandaag bij het station van Delft geen ID-bewijs kon tonen, liep de kans te worden aangehouden. Politie, KLPD en controleurs van HTM en Connexxion hielden daar vandaag een grote controle-actie.

RTV West

Lees ook:

De ID-plicht werkt contraproductief voor het normale politiewerk:

de ID-plicht is contra-productief voor het allerdaagse politiewerk, eenvoudig omdat al die (talloze) niet ID-dragers, om eventuele boete voor te zijn, zoveel mogelijk hun snor zullen drukken zodra ergens politie in beeld komt."


Zeker zal dat gelden voor diegenen die al eens zo’n boete aan hun broek hebben gekregen:die zullen voortaan de politie alleen nog maar ontlopen.
Getuigen van een verkeersongeval, een overval zijn niet verplicht om zich als getuige te melden. Als die zich allemaal meteen uit de voeten maken ( wat trouwens op zichzelf is toegestaan), staat de politie in veel gevallen met volstrekt lege handen. Zelfs gewoon mensen op straat aanspreken zal alleen maar moeilijker worden.
Politiewerk is in de eerste plaats mensenwerk, dus de politie kan dit soort (N.B. legale) “burgerlijke tegenwerking”eigenlijk domweg niet hebben als zij haar werk goed wil kunnen doen.

(Argument werd aangedragen door een politieagent zelf e de Nationale Ombudsman constateerde ook dat de aangifte bereidheid op straat door de ID-plicht afneemt.)

De regering houdt zich zelf niet aan de wet.

De ID-plichtwet druist in tegen verdragen van de Rechten van de Mens. Het biometrische gechipte paspoort verplichten druist in tegen de Grondwet.

Meer argumenten op ID-Nee.nl

Zie ook

Volksopstand The Movie

Geen opmerkingen: