Bookmark and Share

woensdag 29 oktober 2008

'De Syriër'

Even naar aanleiding van vanavond door de VRT uitgezonden documentaire "The Day Theo Van Gogh was Murdered":

Tapes gewist door AIVD; "niet relevant", terwijl daarop de bij de moord op Theo
van Gogh betrokken
Syrier stond, o.a. toen hij bij een huwelijks voltrekking was in de woning.
Uit deze en andere info wordt steeds waarschijnlijker dat deze 'geestelijke' een
agent is van
Westerse inlichtingendiensten.
Ook in Madrid was de bommenmaker mogelijk een 'infiltrant', daar die het tel.nr
van de chef van de
geheime dienst bij zich had- LINK



Uit het AD van 6 december 2005:



Redouan al I., beter bekend als 'de Syriër', blijft vooralsnog onvindbaar voor de Nederlandse justitie. De man geldt als geestelijk leider van het vermeende terreurnetwerk de Hofstadgroep. Hij verliet Nederland op de dag dat cineast Theo van Gogh in Amsterdam werd vermoord, op 2 november vorig jaar.


Voorfgaand aan die behandeling zal de rechtbank zich uitspreken over de verzoeken van de raadslieden.
Officier van justitie K. Plooy zei dinsdag, op de tweede dag van het proces tegen veertien vermoedelijke leden van de Hofstadgroep, dat recent contact met Syrië andermaal heeft uitgewezen dat Al I. bij de autoriteiten aldaar niet bekend is.

Een week geleden deed het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken die mededeling aan de Nederlandse ambassade in hoofdstad Damascus. Volgens de advocaat van Hofstadverdachte Jason W., R. Maanicus, zit Redouan al I., alias Abu Khaled, al geruime tijd in een gevangenis, waarin hij door toedoen van de Syrische geheime dienst zou zijn beland. Maanicus zei contact te hebben gehad met de Syrische raadsman van Al I. Advocaat Maanicus wil Al I. als getuige horen, evenals enkele andere raadslieden.

Aanklager Plooy acht de mogelijkheid daartoe minimaal. Zelfs al zou de Syriër getraceerd kunnen worden in een gevangenis, dan nog is de kans dat hij daar als getuige gehoord zou kunnen worden vrijwel nihil. Nederland heeft ,,geen enkele rechtshulprelatie'' met Syrië, aldus de officier.

Lees verder

Geen opmerkingen: