Bookmark and Share

maandag 6 oktober 2008

Lokale SP-politici bekritiseren Kamerlid om interview

Een interview met de radicale website Al-Yaqeen, gelieerd aan de Haagse As Soennah-moskee, kwam het SP-Kamerlid Harry van Bommel op zware kritiek te staan vanuit de Haagse SP-afdeling.

Hiek van Driel, SP-raadslid te Den Haag, heeft partijgenoot Harry van Bommel tot de orde geroepen.

‘Mijn collega’s van de lokale SP en ik strijden al jaren tegen het radicalisme van de Assoenah-moskee en de bijbehorende website Al Yaqeen. Er heeft zelfs wel eens een tekst tegen ons op gestaan die wij bedreigend vonden. Die is na onze melding bij de politie verwijderd. Het is een vreselijke website en ik distantieer me van het interview dat Van Bommel heeft gegeven. Daarom heb ik met hem gesproken.’


De Pers

Ik heb Harry van Bommel als Kamerlid relatief hoog zitten, als het gaat om zijn stellingnames inzake Palestina, de Molukken, de Europese grondwet, Irak en Afghanistan. Helaas slaat hij ook de plank nogal eens mis. Zoals met de Navo, en in dit geval. Jammer. Zijn toch essentiële onderwerpen.

In het verleden schreef ik:

Vanaf 1979 werd de radicale islam gecreëerd, gebruikt en gevoed door (o.a.) de CIA. In 2006 hebben we dappere Marokkaanse deskundigen die uit de school klappen over een haatpreek van Imam Fawaz, verbonden aan de Haagse As-Soennah moskee.

Naar aanleiding van deze zaak willen gemeenteraadsleden en Kamerleden inmiddels dat er maatregelen tegen de imam worden genomen. Fawaz vervloekte de filmmaker Theo van Gogh, vlak voor deze werd vermoord.

Na 1979 is er véél gebeurd, en inmiddels wordt er hard gewerkt om uit de vele verschillende islamitische stromingen één bruikbaar vijandbeeld te scheppen. De oorlog moet tenslotte doorgaan nietwaar? Daarbij wordt geen middel onbenut gelaten: naast het sponsoren van moslim-extremistische groepen en dito terreurorganisaties, alsmede liquidaties en het organiseren van falseflags, kregen we ook de cartoonrellen.

Laten we elkaar geen mietje noemen. Fawaz is het produkt van onze blindheid. Niet zozeer de blindheid voor het islamofascisme (want dat die inmiddels bestaat, zal geen zinnig mens betwijfelen), maar vooral voor de realiteit van verborgen agenda's. Want dat die laatste bestaan, daar twijfel ik óók niet aan. Fawaz is met zijn opruiende taal slechts één van de agenda-afspraken, waarschijnlijk zonder dat hij dat beseft.

Moslimbashen a la Wilders helpt niet, en werkt a-productief, want het drijft mensen alleen maar verder uit elkaar, in de armen van de Fawaz'en en de Straussianen van deze wereld. Slechts enkele politici en andere belanghebbenden zullen daar iets bij winnen.

Het enige wat wèl helpt, is het ons bewust worden van de huidige machtsstructuren, om ons dan er van te ontdoen. Dat kan niet met geweld, alleen al om practische redenen ("zij" hebben de wapens), maar door onszelf te bevrijden van de gijzeling van onze ziel. Daarvoor hebben we elkáár nodig.

Daarvoor hebben we géén Fawaz nodig, net zo min als we Cheney, Bush of Lieberman nodig hebben. Je ziet dan ook de angst om internet toenemen bij de angstverspreiders, die maar wát graag hun controle over de informatie willen uitbreiden.

Geen opmerkingen: