Bookmark and Share

woensdag 22 oktober 2008

Informatiedag Codex Alimentarius

--------------------------- Persbericht ----------------------------------




Themadag over de kwaliteit van voedsel en de keuzevrijheid van mensen;
mogen we blijven eten wat we willen ?



Allerlei regels borgen de kwaliteit van het voedsel. Dat uitgangspunt is in principe goed. Maar soms gaat dat zo ver dat straks mogelijk bepaalde gezonde (biologische) voedingsmiddelen niet meer gegeten mogen worden of dat sommige gezonde voedingsmiddelen of alternatieve medicijnen of supplementen verboden kunnen worden.
Deze regels worden vastgesteld op een wijze die niet goed controleerbaar is voor de burger.

Op zondag 26 oktober 2008 wordt een themadag georganiseerd waarop deze zaken aan de orde komen. Verschillende sprekers uit de wereld van voeding en gezondheid zullen hierover helder uiteenzetten hoe het werkelijk zit.
Dat is belangrijk. Omdat er vertrouwen moet kunnen zijn in de kwaliteit van voedsel en keuzevrijheid in verantwoorde producten.

De Europese voedselwetgeving en Codex Alimentarius zal veel effect gaan hebben op wat we wel of niet gaan eten. Kunnen we nog wel biologisch blijven eten of moeten we noodgedwongen gentech en doorstraald voedsel consumeren? Mogen we nog wel de supplementen en middelen innemen die we zelf wensen? Er zijn mogelijk beperkingen op komst. Er is de afgelopen maanden veel ophef geweest rondom de codex. Het TROS programma RADAR heeft hier onlangs onder andere aandacht aan besteed. Wat is wel of niet waar?

De sprekers zijn: Hans Millikan, voorzitter van de Registratie Instituut Natuurgerichte Gezondheid (RING), Wim van Eck, werkzaam bij de Voedsel en Waren Autoriteit, Désirée RÖver, medisch onderzoeksjournaliste, Hans Verhagen, werkzaam bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiene (RIVM) en dr. Rima Laibow MD, een vooraanstaand deskundige in deze materie uit de USA (nog niet bevestigd).


Eventuele vragen over het onderwerp kunnen tevoren via per e-mail ingeleverd worden.
Opgave kan via info@mensenspirit.nl.. Opgave is definitief na overmaking van de entree van € 15 op Triodosbanknr. 212269844 van Partij voor Mens en Spirit te Arnhem met de vermelding van ‘Codexdag’ en de deelnemersnaam.

Locatie: Baarnsch Lyceum, Torenlaan 77, 3742 CS te Baarn (vrij parkeren, op 12 minuten lopen vanaf station Baarn).

Tijd: zondag 26 oktober 2008 van 11.00 uur – 16.00 uur

De themadag wordt georganiseerd door de partij voor Mens en Spirit. Een vereniging die meer spiritualiteit in de politiek nastreeft (www.mensenspirit.nl) in samenwerking met Karel & Caroline van Huffelen.

Nadere informatie : 06-40685407 of info@mensenspirit.nl of www.mensenspirit.nl








---------------------- Persbericht ----------------------------------

Geen opmerkingen: