Bookmark and Share

maandag 10 september 2007

Comité ex-moslims van start in moskee

"Jami is dus een dikke idioot die denkt Hirsi Ali na te kunnen doen, dat terwijl het ook gewoon normaal kan zonder elkaar voor rotte vis uit te maken!" Nujij.nl

(Novum) - Geloofsafval mag geen dekmantel zijn voor belediging. De dialoog moet op een beschaafde manier worden aangegaan. Met dat statement wil een groep ex-moslims van Iraanse, Marokkaanse en Turkse afkomst zich uitspreken tegen het comité van ex-moslims dat dinsdag door Ehsan Jami wordt opgericht.

In de moskee El Ouma in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart kwam de groep maandagochtend bijeen. De ex-moslims willen 'alleen een statement maken'. Ze richten nadrukkelijk geen comité op en verwijten Jami geloofsafval onnodig tot politiek discussiepunt te bombarderen. De groep zegt verbaasd te zijn dat twee mensen, daarbij doelend op Jami en publicist Afshin Ellian, blijkbaar de stem van ex-moslims hebben weten te mobiliseren.

De 30-jarige Iraniër Behnam Taebi en zijn medestanders willen 'de stem van de zwijgende meerderheid' laten horen. Ze willen op een beschaafde manier oproepen tot solidariteit, respect en tolerantie. De werkwijze van Jami zou contraproductief zijn. "Met polarisatie komen we nergens. Daar spint alleen Geert Wilders garen bij", zei Taebi. "Mag het allemaal wat beschaafder?"

More in Trouw


Geen opmerkingen: