Bookmark and Share

vrijdag 14 september 2007

De gevaren van cannabis.

Cannabis sativa, oftewel hennep, bevat een psychoactieve stof, het is een “softdrug”. Cannabis werd daarom verboden in de opiumwet van 1928. Al wordt het gebruik in Nederland tegenwoordig gedoogd, het blijft verboden. In sommige andere landen kan de gezonde roker in de gevangenis belanden!

De psychoactieve stof heet tetra-hydrocannabinol (THC), maar cannabis bevat nog talloze andere werkzame stoffen. Daardoor is het niet snel verslavend en geen van deze stoffen is kankerverwekkend. THC ontspant, het maakt vrolijk en creatief, het is een pijnstiller, het wekt de eetlust op en het is een slaapmiddel. Het verstoort echter de concentratie, het leidt wel degelijk tot een roes. In het verkeer kan dat levensgevaarlijk zijn!

Cannabis is een van de oudste gecultiveerde planten ter wereld. In China werd het zeker rond 2800 v.Chr. reeds verbouwd, maar het gebruik kan vele duizenden jaren ouder zijn. Cannabis groeit daar namelijk in het wild. De Scythen verspreidden de plant in de richting van de Midden Oosten en de in de Middeleeuwen had de hennep ook West Europa veroverd. Na de “ontdekking” van Amerika werd cannabis ook daar inheems. In Mexico kreeg het de sexy bijnaam Maria Joanna, oftewel marihuana.


Full article on NWO-Info

Geen opmerkingen: